?>

Doğa ve mühendislik 13. bağ, bahçe, çiçek konferanslarında buluştu

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜS VE TIBBİ BİTKİLER ÜRETİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DÜSTİBAM) İLE KARİYER GELİŞTİRME VE MEZUN İZLEME UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENEN “BAĞ, BAHÇE, ÇİÇEK KONFERANSLARI” SERİSİNİN 13.SÜ, SÜS VE TIBBİ BİTKİLER BOTANİK BAHÇESİ MÜZESİ VE KONFERANS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İnsan - 13 saat önce

Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSTİBAM) ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen "Bağ, Bahçe, Çiçek Konferansları" serisinin 13.sü, Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Müzesi ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa; DÜSTİBAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Engin Eroğlu, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağlarken; Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Elkoca, "Bahçe Uygulamalarında Metalik Malzemelerin Kullanımı" başlıklı konuşmasıyla etkinlikte yer aldı. Bahçe tasarımında malzeme seçiminin bir mekanın karakterini belirleyen temel unsurlardan biri olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Oktay Elkoca; bitkilerin doğallığı, yumuşaklığı ve değişkenliğine karşılık metal, taş ve ahşap gibi yapısal malzemelerin bu doğallığa denge, düzen ve kalıcılık kattığını ifade etti. Metalin estetik ve işlevsel açıdan bahçelerde üstlendiği güçlü rolü örneklerle ele alan Elkoca, paslanmaz çeliğin parlak yüzeyiyle modern bir kontrast oluşturduğunu, corten çeliğin sıcak pas tonlarının mekana derinlik kattığını, alüminyumun ise hafifliğiyle zarif bir görünüm sağladığını dile getirdi.

Metallerin yalnızca yapısal değil, aynı zamanda bahçenin ruhuna katkı sağlayan bir tasarım unsuru olduğunu vurgulayan Elkoca, corten çelikten yapılmış bir duvarın hem sınır öğesi hem de bir sanat eseri olabileceğini, ince metal profillerle oluşturulan pergolaların ise hem gölge hem de zarif bir hacim kazandırdığını söyleyerek sunumunu sonlandırdı.

Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Oktay Elkoca, doğa ve mühendisliğin bir araya geldiği bu tür çalışmaların, çevre bilincinin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

SELMA SONAT'A ÖĞRENCİLERİNDEN UNUTULMAZ DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

2025-10-22 14:12 - Marmaris

185 YILDIR VATANDAŞIMIZA HİZMET VERİYORUZ

2025-10-23 14:34 - Marmaris

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

Levent Arkan’ın ’Hakaret davası’ dosyaları genişliyor

2025-10-25 10:51 - Asayiş

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

Marmaris’te Uluslararası Arena AquaChallenge başladı

2025-10-25 12:52 - Marmaris

Bodrum’da su alarmı: Barajlar kritik seviyede

2025-10-24 12:06 - Gündem

MHP Muğla 13 İlçede Sahaya İniyor

2025-10-25 16:13 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhuriyetin 102’nci yılında Siirt fener alayıyla aydınlandı

23:07 - İnsan

Murat Kekilli Çorumlu hayranlarını coşturdu

22:53 - İnsan

Amasra’da Sahil Güvenlik’ten muhteşem Cumhuriyet Bayramı gösterisi

22:02 - İnsan

Diyarbakır’da Cumhuriyet 102 çiçekle filizlendi

21:53 - İnsan

Osmaniye’de Cumhuriyet’in 102. yılı coşkusu

21:54 - İnsan

Günün Manşetleri

El freni çekilmeyen araç eczaneye girdi

16:02 - Asayiş

Pompalı tüfekle 2 kişiyi yaralayanlar adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı

15:07 - Spor

Milli hücumbotunun ilk bloğu kızağa alındı

15:02 - Genel

Kanlar içinde bulunan emekli polis kurtarılamadı

14:56 - Asayiş