?>

Doğuştan görme engelli İdris amca duygularını flütle dışa vuruyor

Gümüşhane’de doğuştan görme engelli idris nebi eryılmaz, çocuk yaşlarda kendi kendine çalmayı öğrendiği flütüyle duygularını dışa vuruyor.

İnsan - 1 yıl önce

Gümüşhane’de doğuştan görme engelli İdris Nebi Eryılmaz, çocuk yaşlarda kendi kendine çalmayı öğrendiği flütüyle duygularını dışa vuruyor.

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Kale köyünde bulunan Özel Gülen Yüzler Bakım Merkezi’nde hayatını sürdüren İdris Nebi Yılmaz (62), doğuştan görme ve zihinsel engelli. Bakım merkezi çalışanlarının içine kapanık ve konuşmayı sevmeyen birisi olarak tanımladığı Eryılmaz, duygularını flütle ifade etmeyi tercih ediyor. Doğuştan görme engelli olmasına karşın hayata tutunan ve çocuk yaşlarda çobanlık yapan teyzesinin oğlunun kavalıyla kendi kendine üflemeli çalgıları çalmayı öğrenen İdris Nebi Eryılmaz, yaklaşık 50 senedir duygularını flütle ifade ediyor. Uyurken bile yanından ayırmadığı flütü ile hemen hemen her şarkıyı çalabilen Eryılmaz’ın azim ve başarı gerektiren yeteneği görenleri kendisine hayran bırakırken, bakım merkezindeki diğer hastalara da moral oluyor. “Bütün hislerini size flütle aktarabilir”

Bakım merkezinde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Hazal Sivri, “Burası bir engelli bakım merkezi, çoğunlukla zihinsel engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Genel olarak buradaki vatandaşlarımızın hepsi ağır zihinsel engelli kategorisinde. Burada bu tür etkinliklere katılabilen sayılı hastamız var. Hepsi katılamıyor maalesef. Biz bu etkinlikleri geliştirebilmek için kursiyer hocamızla birlikte burada etkinlikler yapıyoruz. İdris amca çok konuşmayı seven, muhabbet etmeyi seven birisi değil ama bütün hislerini flütle dökmeyi seviyor. Tamamen bütün hislerini flütle size aktarabilir. Çok acıklı da çaldığı oluyor zaman zaman. Onun kendini ifade etme şekli flüt olmuş. Bundan da mutluluk duyuyor. Misafirlerle flütle iletişime geçiyor bir nevi. Onlar beğendikçe daha mutlu oluyor” dedi. “Her şarkıyı çalabiliyorum”

Sadece flüt değil kaval ve üflemeli çalgıların birçoğunu çalabildiğini ifade eden İdris Nebi Eryılmaz, “Flüt çalmaya çocukluğumda başladım. Teyzemin oğlunun kavalı vardı, onunla öğrendim, devam ettim gittim. Her şarkıyı çalıyorum kafama göre” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

BU ÇAY BAHÇESİ EDREMİT’E YAKIŞIR

2024-07-13 13:35 - Yaşam

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

FECİ KAZA ARAÇ KAMERASINA YANSIDI

2024-07-13 11:47 - Asayiş

  MUĞLA AKBELEN’DE ŞİMDİ DE TEL ÖRGÜ KAVGASI

2024-07-13 13:00 - Gündem

İlgili Haberler

Eskişehir’de 38 saattir sular akmıyor

16:02 - İnsan

Konserve kutusuna sıkışan kedi kurtarıldı

15:30 - İnsan

Şehitkamil’de 25 Aralık coşkusu başladı

15:19 - İnsan

Tekirdağ’da hamsi izdihamı: 3 ton hamsi dağıtıldı

14:43 - İnsan

Bingöl’de gençlere ve ailelere yönelik farkındalık konferansları düzenlendi

14:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi