?>

Don zararı sonrası bağlarda yapılması gerekenler sıralandı

Manisa il tarım ve orman müdürü metin öztürk, 9-13 nisan 2025 tarihleri arasında manisa il genelinde etkili olan zirai don zararı sonrası üreticilerin bağlarında yapması gereken iş ve işlemlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Ekonomi - 24 saat önce

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, 9-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Manisa il genelinde etkili olan zirai don zararı sonrası üreticilerin bağlarında yapması gereken iş ve işlemlere yönelik açıklamalarda bulundu.

9-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Manisa genelinde etkili olan zirai donun özellikle bağ alanlarında ciddi zararlara yol açtığını hatırlatan İl Müdürü Öztürk, "Don olayının hemen ardından, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 184 teknik personelimiz sahaya sevk edilmiş, arazide geniş kapsamlı hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Tarım sigortası yaptıran üreticilerimizin zararlarıyla ilgili olarak TARSİM Kurumu kendi prosedürleri ve takvimi çerçevesinde değerlendirme sürecini sürdürmektedir. Ancak kamuoyunun da bilmesini isteriz ki yaşanan don olayı sadece içinde bulunduğumuz sezonu değil, doğru müdahaleler yapılmazsa gelecek sezonları da riske atabilecek niteliktedir. Asmanın fizyolojik yapısı gereği, bu yıl gelişecek sürgünler, 2026 yılında ürün verecek çubukları oluşturacaktır. Bu nedenle, zarar gören bağlarda bitki besleme, toprak işleme ve zirai mücadele uygulamalarının kesinlikle ihmal edilmemesi, bağların sahipsiz bırakılmaması bir sonraki sezon için büyük önem taşımaktadır. Üreticilerimizin bağlarını bu zor dönemde yalnız bırakmaması, yapılacak her bakım işleminin gelecek yılki ürünün teminatı olduğunu unutmaması gerekmektedir. Bu kapsamda, il müdürlüğü olarak üreticilerimize teknik destek vermeye, sahada bilgi paylaşımı yapmaya devam ediyoruz. Tüm üreticilerimizi bağlarında gerekli bakım işlemlerini gecikmeden yapmaya davet ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, ilimiz ve ülkemiz üreticileri için afetsiz bir sezon diliyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

Muğla Kıyıları İçin Ortak Akıl Buluşması

2025-04-29 14:53 - Gündem

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

Fethiye'deki Bisiklet Kazasında Bir Can Kaybı Daha

2025-05-02 10:15 - Asayiş

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

2025-05-01 15:09 - Marmaris

Ortaca'da Genç Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi

2025-04-29 11:37 - Asayiş

Silahla vurulan Denizlili esnaf yaşam mücadelesini kaybetti

2025-05-01 00:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Sanayi ve teknoloji odaklı projeler görüşüldü

16:08 - Ekonomi

Konya, Türkiye’nin yeni sanayi haritasının merkezinde olacak

16:09 - Ekonomi

Trendyol GO, Uber ile güçlerini birleştiriyor

15:57 - Ekonomi

Üzüm bağlarında hasat öncesi pestisit denetimi başladı

15:51 - Ekonomi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "Yaşadığımız iklim değişikliği tarımsal üretimi fevkalade olumsuz etkiliyor"

15:34 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan