?>

DSİ, deprem konutlarına içme suyu temin edecek

Dsi, malatya’da afad ile depremden etkilenen malatya’da yeni yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.

Gündem - 1 yıl önce

DSİ, Malatya’da AFAD ile depremden etkilenen Malatya’da yeni yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin tarım alanında modern sulama tekniklerini yaygınlaştırmak, su kaynaklarını etkin bir şekilde yönetmek ve deprem sonrası yeniden inşa süreçlerinde hayati öneme sahip projelere imza atıyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, özellikle Malatya gibi birçok ilde büyük yıkımlara neden oldu. Bu kapsamda, DSİ, AFAD ile birlikte önemli bir protokol imzalayarak depremden etkilenen bölgelerde yeni yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.

İmzalanan protokol çerçevesinde, DSİ, 27 yerleşim yerinde yaklaşık 100 bin konutun içme suyunu temin edecek. Bu proje, depremzedelerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve onlara sağlıklı içme suyu ulaştırmak amacıyla hayata geçirildi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bu kapsamda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Bütün gücümüzle çalışıyoruz. Suyun her damlasına sahip çıkmak, sürdürülebilir bir su yönetimi sağlamak bizim önceliğimizdir” dedi.

Malatya Yeşilyurt İkizce projesi tamamlandı

Özellikle Malatya Yeşilyurt İkizce bölgesinde yapılan içmesuyu isale hattı ve su deposu imalatı tamamlandı. Balta, 15.6 km uzunluğundaki çelik borudan oluşan isale hattının inşasının yanı sıra 5 bin m kapasiteli bir su deposunun da tamamlandığını duyurdu. Bu sistem sayesinde Malatya Pınarbaşı kaptaj kaynağından alınan su, 90 bin Malatyalı vatandaşın hizmetine sunulacak.

Balta, yaptığı açıklamada, “250 lt/sn suyun, bu bölgedeki vatandaşlarımızın kullanımına sunulması için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı. Projemiz, Malatyalıların sağlıklı ve içilebilir suya ulaşmalarını sağlayacak” diye konuştu.

Bu sistem, deprem sonrası yeniden yapılanmanın bir parçası olarak, yerleşim yerlerinin su ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda bölgenin genel su altyapısını da güçlendirecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Dokunursan zehirler, tavasını yersen süper

2024-10-08 13:59 - İnsan

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

İlgili Haberler

Karabük-Bartın yolunda kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı

18:59 - Gündem

Başkan Alemdar, Sapanca Gölü için eylem planını açıkladı

17:39 - Gündem

Yüksekova’da beyaz esaret: Vatandaşlar araçlarını bırakıp yürüdü

17:15 - Gündem

Mazıdağı’nda traktörlerin arkasına bağlanan aparatlarla kar temizleme çalışması yaptılar

17:13 - Gündem

Gercüş’te Ayrancı geçidi ulaşıma açıldı

17:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş