?>

Edirneli pehlivanlardan ABD’li sporculara güreş dersi: 10 müsabakanın 9’unda galip geldiler

Minderde türk güreşçiler abd'li sporculara karşı büyük üstünlük sağladı

Spor - 2 ay önce

Edirne’de düzenlenen güreş turnuvasında Türk güreşçiler ABD’li sporculara karşı 10 müsabakanın 9’unda galip gelerek, minderde büyük üstünlük ile kazandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Maine eyaletinden Edirne’ye gelen karma güreşçiler ile Edirneli Türk sporcular arasında yapılan turnuvada minderde büyük üstünlük sağlandı.

Edirne’de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Güreş Eğitim Merkezi Salonu’nda dostluk turnuvasında 10 sıklette yapılan mücadelelerde minderde rakiplerine büyük üstünlük sağlayan Türk güreşçiler, 10 müsabakanın 9’undan galip ayrıldı.

Minderde adeta Amerikalı karma sporcuları minderden silip süpüren Edirneli güreşçiler kentte büyük gurur yaşattı. Şamil Doğu Delen: "10 maçın 9’unu bizim pehlivanlarımız aldı"

Türkiye Güreş Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Şamil Doğu Delen, "Amerika’nın Maine eyaletinden oranın eyalet karması geldi. Tabii ki biz Edirne de misafir etmekten mutluyuz, Edirne‘yi özellikle tercih ettikleri için. Çünkü Edirne güreşi gerçekten ülke güreşinde lokomotif anlamda hem kadın güreşi hem erkek güreşinin böylelikle ispatı olmuş oluyor, çok güzel maçlar oluyor. 3-4 günlük bir antrenman programını verdim ben müsabaka düzenledik. Karşılıklı sporcularımız güreş yapıyorlar. Tabii ki bu dostluk müsabakası ama şu ana kadar 10 maçın 9’unu bizim pehlivanlarımız aldı. Bu sporcular için de çok önemli çünkü yabancı dediğimiz yarın öbür gün daha önemli müsabakalara çıktıklarında bu yabancı ile güreş yapmayı aşıyorlar, daha rahat maç yapıyorlar. Bir de şu yönü de var yani her ülkenin bir stili, tarzı vardır, hem biz onlardan bir şeyler öğreniyoruz hem onlar bizden bir şeyler öğreniyor. Türk misafirperverliğini gösterdik. Edirne’mizi tanıttık, gezdirdik. Tabii ki bu anlamda Edirne Spor İl Müdürlüğümüze, Edirne Spor İl Müdürümüz Selim Ak’a, Sayın Valimiz Yunus Sezer’e de destekleri için çok teşekkür ediyoruz" dedi. Habil Kara: "Çok kaliteli maçlar oluyor"

Edirne’de Güreş Eğitim Merkezi Antrenörü Habil Kara, "Amerika’nın Maine eyaletinden güreş karması bizim misafirimiz oldu. Ortak bir antrenman yaptık ve çok güzel geçti. Bugün de bir ikili müsabaka yapıyoruz. Çok kaliteli maçlar oluyor ve sporcularımız gerçekten çok yüksek performans gösteriyorlar" diye konuştu. Amerikalı sporcu Nathanıel Wolynıec, burada özellikle müsabakalara çıkan sporcuların çok güçlü olduğunu ve kendisini kaslı, güçlü bulmasına rağmen buradaki çoğu Türk sporcu tarafından zorlandığını belirtti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri pehlivanı Bayram Gümüşdağ, iki Amerikalı sporcuyu teknik üstünlük ile yendiğini belirterek, hedefinin Avrupa ve dünya şampiyonasında Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

İlgili Haberler

SANKO Okulları basketbolda şampiyon oldu

11:26 - Spor

Yağlı güreş liginde Muratpaşa Belediyesi liderliğini sürdürüyor

10:37 - Spor

Mustafa Sarp: "Karakteri olan bir takım organize etmek en büyük hayalim"

10:36 - Spor

Nilüfer Belediyespor Atletizm Takımı Süper Lig’e yükseldi

10:31 - Spor

Basketbol Süper Ligi’nde final serisi başlıyor

09:49 - Spor

Günün Manşetleri

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı tutuklandı

17:22 - Asayiş

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

Kaz Dağları Balı Dünya Şampiyonu Oldu

15:26 - Genel