?>

Edremit’in kurtuluş coşkusu

Balıkesir'in edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Genel - 10 ay önce

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

9 Eylül Edremit’in kurtuluşu dolayısıyla ilk tören, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İsmail İbiş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akçan ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Refik Gündoğan’ın yanı sıra askeri erkan, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 9 Eylül 1922’nin Edremit için özgürlüğün simgesi olduğunu vurguladı. Başkan Ertaş, "Edremit’imizin 797 gün süren karanlık işgalin ardından özgürlüğüne kavuştuğu bu anlamlı günü büyük bir gururla kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesi yalnızca askeri bir zafer değil, milletimizin bağımsızlık kararlılığını tüm dünyaya ilan eden destansı bir direniştir. İşte bu direnişte Edremit’in adı altın harflerle yazılmıştır" dedi.

Konuşmasında Kuva-yi Milliye kahramanı Köprülü Şehit Hamdibey’in mücadelesine de değinen Ertaş, "Hamdibey yalnızca bir idareci değil, halkını örgütleyen, inancını direnişe dönüştüren gerçek bir kahramandır. Onun cesareti ve fedakârlığı Edremit’in özgürlük mücadelesinin simgesi olmuştur" diye konuştu.

Başkan Ertaş, İzmir’de şehit olan polisleri de anarak, "Kurtuluş Savaşı’nın yiğitleri gibi bu vatanın birlik ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki program, öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi. Ardından Menderes Bulvarı’nda Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu ve geleneksel geçit töreni yapıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Düzceli milli halterci Şevval İnce, Asya şampiyonu oldu

2025-09-07 15:48 - Spor

DALAMAN'A 30 YENİ HİZMET ARACI

2025-09-03 11:03 - Ulaşım

Milas Belediyesi'nden Yol Yapım Seferberliği

2025-09-04 13:38 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Muğla Turizminde Alarm Zilleri Çalıyor

2025-09-09 10:46 - Turizm

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

İlgili Haberler

MKE TOLGA, SSB heyetine kabiliyetlerini sergiledi

21:53 - Genel

Baki Ersoy, tekstil sektörünün taleplerini TBMM gündemine taşıdı

19:52 - Genel

Kartepe’de tespit edilen ruhsatsız yapı yıkıldı

18:36 - Genel

Başiskele’de kadınlar en trend aksesuarı üretiyor

18:16 - Genel

Tahsildaroğlu’nun bir parti beyaz peyniri piyasadan toplatıldı

17:49 - Genel

Günün Manşetleri

KKTC’de 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü

14:15 - Asayiş

Beşiktaş’ta Midtjylland maçı hazırlıkları başladı

14:10 - Spor

Sular çekildi, Haydaroba Köprüsü gün yüzüne çıktı

14:01 - Gündem

Düğünde havaya ateş açan 2 kişiye 23 bin lirayı aşkın ceza

14:00 - Asayiş

Camide katledilen adamın ailesinden adalet arayışı

13:19 - Asayiş