?>

Efsane Vali Yazıcıoğlu’nun da görev yaptığı tarihi valilik binasının yıkımı Tokat esnafını zora soktu

Tokat’ta tarihi valilik binasının yıkımı sonrası boş kalan alan ve taşınan devlet kurumları, çevredeki esnafı ekonomik krize sürükledi.

Gündem - 7 ay önce

Tokat’ta tarihi valilik binasının yıkımı sonrası boş kalan alan ve taşınan devlet kurumları, çevredeki esnafı zora soktu.

Tokat’ta Cumhuriyet döneminden bu yana hizmet veren ve merhum efsane Vali Recep Yazıcıoğlu ile 34 valiye ev sahipliği yapan tarihi valilik binası, deprem riski nedeniyle haziran ayında yıkıldı. Dikkatli bir şekilde sökülen bina, kontrollü bir şekilde yıkıldı. Ancak aradan geçen beş aya rağmen, yıkım alanına ne yapılacağı henüz belirlenmedi. Yıkımın ardından bölgedeki 6 devlet kurumunun farklı yerlere taşınması, çevredeki esnafı mağdur etti. İş yapamayan esnaf, valilik binasının yerine yeni bir proje başlatılmasını istiyor. Bölgede bakkal işleten Okay Dumlupınar, “Eski binayı yıktılar ama yerine bir şey yapılmıyor. İşlerimiz durdu, bir çözüm bekliyoruz” dedi.

Devlet kurumlarının gitmesiyle çarşının bittiğini iddia eden Mustafa Işgın ise “6 devlet kurumunun buradan gitmesi bizi mahvetti. Nüfusudur, tapusudur hepsi buradan gidince mahallenin esnafı olaraktan bitirdi. Biz burada bunun mağduriyetini yaşıyoruz. Ömrümüz burada geçti. 53 yaşındayım kendimi bildim bileli bu mahallede esnafım. Bu mahallede yaşayan insanım. Devlet hastanesinin gitmesi, buranın yıkılması, bu semti mahvetti, bitirdi, öldürdü. Bu semti tamamen bitirdi. Yani bura yapılacak da bir an evvel yapılacaksa yapılsın. Mutlaka hükümet binasının buraya dönmesi lazım. Bu kurumlar burada olmadıktan sonra çarşı bitti. Atıl vaziyette şu rezilliğe baksana gelen geçen ana caddenin üstündeyiz. Herkes birbirine tarif ederken hükümet binası diye tarif ediyor. Hükümet nasıl nere diye soruyor şimdi çocuk. Yani kime, kiminle ne konuşursan hükümet binası nerede? Hükümet binası uçtu” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

PAYLAŞILAMAYAN TENEKE TAVUĞUN EFSANE TADI

2024-11-22 13:43 - Gündem

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

İlgili Haberler

TOGÜ öğrencileri doğada teknolojiye ara verdi

22:05 - Gündem

Muş’ta çiftçilerin ot biçme mesaisi başladı

19:32 - Gündem

Balıkesir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor

18:56 - Gündem

Ümit Özdağ, basın açıklaması yaptı

16:58 - Gündem

Menteşe Belediyesi’nden anlamlı etkinlik

17:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş