?>

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

AKUT'un eski başkanı Nasuh Mahruki, sosyal medyada "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaydığı" gerekçesiyle 20 Kasım'da tutuklanmasının ardından, “Nasuh Mahruki Serbest Bırakılsın” başlığıyla imza kampanyası başlatıldı.

Gündem - 1 yıl önce

Ülkemizin gururu, dağcı Nasuh Mahruki, Everest'e Türk bayrağını dikmiş ilk dağcı olarak hafızalarımıza kazınırken, aynı zamanda Arama Kurtarma Derneği(AKUT) kurucusu ve eski başkanı olarak da büyük bir fedakarlık örneği sergilemiştir. Sayısız doğal felakette, canını hiçe sayarak kurtarma çalışmalarına katılan Mahruki, Türk milletine hizmet etmekten hiçbir zaman geri durmamıştır. Ancak son dönemde, ülkenin geleceğine dair endişelerini ve fikirlerini dile getiren Mahruki’nin tutuklanmasıyla ilgili olarak, “Nasuh Mahruki Serbest Bırakılsın” başlığıyla imza kampanyası başlatıldı.

 

MAHRUKİ VATANSEVER BİR TÜRK EVLADI

Kampanyaya destek verenler, Mahruki'nin vatansever bir Türk evladı olduğunun altını çizerken, onun ülkesinin geleceği hakkında duyduğu kaygıların suç sayılamayacağına dikkat çekti. "Aydın bir Türk evladı, vatanseverliği tartışılmaz" diyen destekçiler, Mahruki’nin tutuklanmasının ifade özgürlüğüne bir darbe olduğunu ileri sürdü.

Kampanya açıklamasında, “Nasuh Mahruki bu ülkenin bayrağını Everest'in zirvesine dikmiş ilk dağcımız, sayısız deprem, sel, çığ felaketlerinde kendi canını hiçe sayarak binlerce insanın kurtarılmasını sağlayan AKUT gibi bir teşkilatın kurucusudur. Aydın bir Türk evladıdır ve vatanseverliği de kuşku götürmezdir. Ülkesinin geleceği hakkında endişelerini dile getirmesi suç sayılamaz” ifadelerine yer verildi. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

PAYLAŞILAMAYAN TENEKE TAVUĞUN EFSANE TADI

2024-11-22 13:43 - Gündem

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Kula’da öğrencilere diyabet ve bağımlılıkla mücadele eğitimi

2024-11-21 11:08 - Sağlık

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kastamonu’da planlı su kesintileri yapılacak

21:18 - Gündem

Toybelen köyünün tarihi dokusu yerinde incelendi

18:56 - Gündem

Alaplı’da istinat duvarı çöktü

18:55 - Gündem

Giresun Belediyesi’nden tasarruf hamlesi: Aylık 2,5 milyon TL kazanç

18:31 - Gündem

Siirt’te 5 buzağı çöken çatının altında kalarak telef oldu

18:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Askere gidecekti, tabutuna "O şimdi asker" yazılı tülbent serildi

13:58 - Asayiş

Polisten tarihi eser operasyonu

13:56 - Asayiş

Kaldırımda yürüyen kişiye silahlı saldırı: 2 yaralı

13:49 - Asayiş

Taziye evine yemek yaparken evini yakıyordu

13:48 - Asayiş

Bu okulda manav var, görevli yok

13:45 - İnsan