?>

Ege’nin iki yakası Bursa’da buluştu

Bursa büyükşehir belediyesi adına bursa kültür sanat ve turizm vakfı (bkstv) tarafından düzenlenen 62. Uluslararası bursa festivali’nde anadolu ve rumeli müziğinin eşsiz örnekleri yankılandı.

Kültür Sanat - 12 ay önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 62. Uluslararası Bursa Festivali’nde Anadolu ve Rumeli müziğinin eşsiz örnekleri yankılandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına BKSTV tarafından Atış Grup ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olan Uluslararası Bursa Festivali, kentin kültür ve sanat hayatına değer katmaya devam ediyor. Anadolu müziğinin yeni dönem çalgıları cümbüş ve divane ile bildik ezgileri farklı bir bakış açısıyla, blues, flamenko ve rebetiko gibi müzik türleriyle harmanlayan Duble Salih, Yıldırım Cazibe Merkezi’nde müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede çalgılarıyla Anadolu ve Rumeli’den birçok ezgiyi, farklı yorumlarıyla dinleyicilere sunan Salih Nazım Peker ve Salih Korkut, tınılarıyla adeta Ege’nin iki yakasını Bursa’da buluşturdu.

Farklı oluşumlarda halk müziğine, deneysel ve yenilikçi yorumlar sunan Duble Salih, Mahpushane Çeşmesi’nin ardından bir dönemin ünlü dizisi Çukur’da yayınlanan Giresun Türküsü’nü de seslendirerek dinleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Program öncesinde 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması için Bursa’da bulunan Bolivya, Bosna Hersek, Polonya ve İspanya halk dansları ekipleri de sergiledikleri gösterilerle izleyenleri büyüledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

İlgili Haberler

Güroymak’ta "Dengbej Gecesi"ne yoğun ilgi

22:31 - Kültür Sanat

Atakum Bilim ve Sanat Merkezi Çocuk ve Gençlik Korosu’ndan "Doğa Temalı" şarkılar

20:59 - Kültür Sanat

Bu sergide eserlerin kokusu misafirleri karşıladı

16:26 - Kültür Sanat

Gömeç’te "Artiz Mektebi" ilgiyle izlendi

14:58 - Kültür Sanat

Trabzon’da müzelere ve tarihi yapılara yoğun ilgi

13:28 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset