?>

Emekli bisiklet sevdalısı ’Eskişehirliler en çok neden bisiklete biniyor’ sorusunu araştırdı

Eskişehir'de matematik öğretmenliğinden emekli olduktan sonra hobi olarak bisiklet tamirciliği yapan osman menekşe, müşterilere sorular sorarak eskişehirlilerin bisiklet kullanmasının başlıca sebeplerinin ekonomi, sağlık ve hız olduğunu belirledi.

İnsan - 11 ay önce

Eskişehir’de matematik öğretmenliğinden emekli olduktan sonra hobi olarak bisiklet tamirciliği yapan Osman Menekşe, Eskişehirlilerin bisiklet kullanmasının başlıca sebeplerinin ekonomi, sağlık ve hız olduğunu belirledi.

Uzun yıllar boyunca matematik öğretmenliği yapan Osman Menekşe, çocukluğundan beri bisiklete karşı olan sevgi ve tutkusuyla dikkatleri çekiyor. Bir otomobili olmasına rağmen şehirlerarası seyahat etmediği sürece bisikletten vaz geçmeyen Menekşe, sürekli tamire gittiği esnafın kansere yakalanması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda hem emanetçi olarak hem de uğraş olması için dükkanın başına geçmişti. Bu zaman içerisinde tecrübesinin yettiğince müşterilere hizmet etmeye çaba gösteren emekli öğretmen zaman zaman vatandaşlarla ilginç diyaloglar da yaşarken, yakın zamanda ’Eskişehirliler en çok neden bisiklete biniyor’ sorusunun yanıtını aradı. Konuştuğu vatandaşların en çok ekonomik, sağlıklı ve hızlı olması nedeniyle bisikleti tercih ettiğini belirleyen Osman Menekşe, özellikle öğrencilerin maliyetsiz bir şekilde ulaşım sağlamak varken dolmuş parası vermek istemediğini gözlemledi. Eskişehir’in düzlük bir arazi olmasından dolayı herkese bisiklet kullanmalarını tavsiye eden emekli bisiklet sevdalısı, iki tekerlek tepesinde en çok zaman kazanıldığını ve bunun da her şeyden daha önemli olduğunu söyledi. "Bisiklet hem sağlık hem zaman hem de para kazandırıyor"

Emekli öğretmen Osman Menekşe, bisiklet tamir ettiğini ancak asıl mesleği öğretmenlik olduğundan merak duyduğunu dile getirerek, "Dükkana gelen müşterilere, ’Ya sen niye bisiklete biniyorsun?’ diye sordum. Her defasında farklı cevaplar aldım. Kimisi cebine dolmuş parası kaldığını, kimisi zaman tasarrufu ettiğini ve kimisi de spor yaptığını söylüyor. Ancak buradaki en önemli detay zaman. Zaman o kadar önemli ki, daha da geri gelmesi mümkün olmayan bir şey. Mesela ben yaklaşık 68 yıldır bisiklete binerim. Her gün en aşağı 2 saat kazanıyorum. Bir yerden gelirken ya da giderken zamandan kazanıyorum. Bir hesap yaptığımda da bisiklet ile yaklaşık 20 bin saat tasarruf yaptığımı tespit ettim. Peki ben bu zamanı nerede kullanmışım? Genellikle erkenden okuluma gittim. Parayı da kazanabilirsin ama bunu zaman içerisinde yaparsın. Yani bisiklet hem sağlık hem zaman hem de para kazandırıyor. Vatandaşlardan da bu yönlerde geri dönüşler aldım" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

DATÇA YOLUNDAKİ EŞEK VE ATLARA DİKKAT

2024-06-20 15:57 - Yaşam

MUĞLA DEŞTİN'DE KARŞILIKLI SUÇLAMALAR SÜRÜYOR

2024-06-19 11:29 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Malatya’da Gençlik Haftası coşkusu başladı

15:55 - İnsan

Karabük’ün 28 mahallede spor alanları yenileniyor

15:51 - İnsan

BEUN, Spor Dostu Kampüs Ödül Töreni’nde Türkiye 4’üncüsü oldu

15:46 - İnsan

Çaycuma’ya yapılacak olan çok amaçlı spor salonunun protokolü imzalandı

15:38 - İnsan

Sosyal Güvenlik Haftasında Ana Tema: " Kayıtlı Çalış, Güvenli Yaşa"

15:35 - İnsan

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset