?>

Engelleri Aşan Sporcular DEPSAŞ Enerji ile ilham veriyor

10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI KAPSAMINDA ENGELLİ SPORCULARIN BAŞARILARINA DİKKAT ÇEKEN DEPSAŞ ENERJİ SPOR KULÜBÜ, 2026 YILINDA BİLEK GÜREŞİ, ATLETİZM VE AMPUTE FUTBOL BAŞTA OLMAK ÜZERE FARKLI BRANŞLARDA ELDE ETTİĞİ DERECELERLE ADINDAN SÖZ ETTİRDİ.

Spor - 2 ay önce

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında engelli sporcuların başarılarına dikkat çeken DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü, 2026 yılında bilek güreşi, atletizm ve ampute futbol başta olmak üzere farklı branşlarda elde ettiği derecelerle adından söz ettirdi. Kulüp, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gençleri spora yönlendirme misyonuyla hem Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmayı hem de engelli bireylerin spor yoluyla toplumsal hayata daha güçlü katılımını desteklemeyi hedefliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gençleri spora yönlendirme ve farklı branşlarda yeni yeteneklerin yetişmesine katkı sunma hedefiyle çalışmalarını sürdüren DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü, 2026 yılına önemli başarılarla başladı. Atletizmden bilek güreşine, ampute futboldan gençlik projelerine kadar birçok alanda faaliyet gösteren kulüp, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle engelli sporcuların azmini, başarısını ve toplumsal hayata kattığı değeri bir kez daha gündeme taşıdı. Bilek güreşinde Türkiye’nin zirvesinde

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü, 2026 Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda elde ettiği derecelerle önemli bir başarıya imza attı. Kulüp sporcuları, şampiyonada 18’i altın olmak üzere toplam 29 madalya kazanırken, bedensel engelliler kategorisinde mücadele eden erkek takımı ise Türkiye ikincisi oldu. DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü sporcularının, Macaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmesi bekleniyor. Ampute futbolda vefa ve mücadele aynı sahada

Ampute Futbol Süper Ligi’nde mücadelesini sürdüren DEPSAŞ Enerji Ampute Futbol Takımı ise ligde başarıyla mücadele ederken, her maçta duygusal bir motivasyonla sahaya çıkıyor. Kulübün engelli sporlarına verdiği güçlü desteğin temsilcisi olan takım, geçtiğimiz Nisan ayında Sakarya’daki müsabaka sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden teknik direktörü Mustafa Bebe’nin anısını yaşatmaya devam ediyor. "Engelli sporcuların hikayelerini daha görünür kılmak istiyoruz"

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü Başkanı Murat Karagüzel, kulübün elde ettiği başarıların planlı, programlı ve uzun vadeli bir çalışmanın sonucu olduğunu belirterek, sporun özellikle gençler ve engelli bireyler için dönüştürücü bir güce sahip olduğunu ifade etti. Karagüzel, "Hizmet bölgemiz olan Güneydoğu Anadolu’da başta engelli gençlerimizi spora yönlendirmek ve yeni sporcuların yetişmesine katkı sağlamak en büyük amaçlarımızdan biri. Kulübümüz faaliyetleriyle sadece bir farkındalık oluşturmayı değil aynı zamanda 365 gün süren bir yaşam biçimi de sunmaya çalışıyor. Bunun karşılığını da sporcularımızın başarılarıyla alıyoruz. Son olarak Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda elde ettiğimiz başarılar, gençlerimizi teşvik etmek açısından çok kıymetli bir kazanım oldu. Bedensel engelli sporcularımızı tüm kategorilerde desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle engelli bireylerin sosyal hayata eşit ve güçlü katılımının önemine dikkat çeken DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü, sporun engelleri aşan, insanları bir araya getiren ve yeni başarı hikâyeleri yazdıran gücünü desteklemeye devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Üretime genç kadın eli değdi: O ilçede yıllık 550 bin ton domates hasat ediliyor

2026-05-04 09:41 - Ekonomi

İlgili Haberler

İkra Sıvacı, Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonasında mücadele edecek

12:08 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Kanada ile karşılaşacak

11:54 - Spor

Çine’de Sokak Basketbol Turnuvası başladı

11:52 - Spor

Türkiye’nin tek köy voleybol turnuvası başladı

11:03 - Spor

Menteşe'de Ücretsiz Tenis Kursu Başladı

10:33 - Spor

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş