?>

Erzincan’da 6 kişiye 40 bin 912 TL idari para cezası kesildi

Erzincan’da 6 kişiye 40 bin 912 tl idari para cezası kesildi

Gündem - 1 yıl önce

Erzincan’da bulunan Kemah 1. Bölge, Göyne Barajı ve Fırat Nehri bölgesinde yapılan incelemelerde çok sayıda, kullanımı yasak olmasına rağmen Fırat Nehri sularına balıkların takılması amacıyla bırakılan tırıvırı, serpme ve germe gibi balık yakalama ağı imha edildi. Nehir içerisindeki ağaçlara ya da taşlara takılmış halde bulunan ve Fırat Nehri ekosistemine büyük zarar veren çok sayıda yasak ağ nehir kenarından temizlendi.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin Erzincan’da bulunan tatlı su kaynaklarındaki incelemeleri sürüyor. Tatlı su kaynaklarında bırakılan ve sulardaki ekosisteme zarar veren hayalet ağların temizlenmesi, tırıvırı, serpme, germe gibi sahipsiz yasaklı av araçlarının sulardan temizlenmesi amacıyla başlatılan çalışmada çok sayıda hayalet ağ sulardan temizlendi.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na aykırı olarak yapılan avlanmalardan dolayı 6 kişiye 40 bin 912 TL idari para cezası uyguladı.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, tatlı sulardaki ekosistemlerin korunmasının önemine değinerek, dünyadaki yaşamın birbirine bağlı ekosistemlerin işleyişleri ile devam ettiğine dikkat çekti. Ekosistemlerin korunmasının dünyadaki yaşam için büyük önem taşıdığını ifade eden İl Müdürü Şahin, sürdürülebilir bir yaşam için bilinçsizce ve kanun dışında yapılan avlanmalara izin verilmeyeceğini söyledi. Şahin, kadim Fırat Nehri’nin asırlardır Erzincan topraklarına hayat verdiğinin unutulmaması gerektiğini, bu yüzden Fırat Nehri ekosistemini korumaya devam edeceklerini ve Fırat Nehri faunasına büyük zarar veren tırıvırı türü avlanma aletlerinin yasak olduğuna dikkat çekti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Muğla’da 2025 Yılında Doğalgaz Sevinci

2024-12-13 14:06 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

İlgili Haberler

Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği

00:41 - Gündem

Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı

00:06 - Gündem

Kars’ta beyaz esaret: Tipiden göz gözü görmüyor

23:42 - Gündem

Van-Bitlis karayoluna çığ düştü

23:01 - Gündem

Muş’ta nehir kıyısında su samurları görüntülendi

22:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan