?>

Erzincan’da karla kaplanan sarıçam ormanları görsel şölen sunuyor

Erzincan’da karla kaplanan sarıçam ormanları görsel şölen sunuyor

Gündem - 7 ay önce

Erzincan’ın Refahiye ilçesi Dumanlı Tabiat Parkındaki sarıçam ormanları, karla kaplanarak beyaza büründü. Sarıçam ormanları görsel şölen sunuyor.

Refahiye ilçesinde kış mevsiminin etkisiyle karla kaplanan sarıçam ormanları, Doğu Anadolu’nun en göz alıcı manzaralarından birini oluşturuyor. Bölgede yoğun kar yağışı sonrası, sarıçam ormanları, beyaza bürünerek büyüleyici bir görsel şölen sunuyor. Özellikle Dumanlı Tabiat Parkındaki sarıçam ormanları, dronla havadan görüntülendiğinde adeta bir beyaz denize dönüşüyor. Bölgedeki sarıçam ormanları, sadece görsel değil, ekolojik açıdan da büyük önem taşıyor. Bozayı, vaşak, kurt, tilki gibi pek çok yaban hayvanına doğal yaşam alanı sunan bu ormanlar, karla kaplandığında hayvanların izleri de görülüyor.

Soğuk hava ve kar yağışı, Erzincan’ın Refahiye ilçesinde bu ormanları daha da özel kılıyor. Uçsuz bucaksız ormanların bembeyaz örtüsü, bölgenin doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor. Karla kaplanan ormanlar, sadece manzara olarak değil, aynı zamanda biyolojik çeşitlilik açısından da dikkat çekiyor.

Erzincan kent merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Refahiye ilçesine bağlı Dumanlı Tabiat Parkı, yağan karla birlikte muhteşem bir güzelliğe kavuştu. Deniz seviyesinden yüksekliği 2 bin metre olan ve yeşilin birçok tonunu barındıran tabiat parkı yaz aylarında yerli ve yabancı birçok turistin akınına uğrarken, kışın da kar yağışı nedeniyle beyaz ve yeşile bürünerek güzel bir görüntü ortaya çıktı.

‘Kışın ayrı bir güzelliğe sahip’

2017 yılında Türkiye’nin 219. tabiat parkı ilan edilen 2 bin 200 rakımlı Dumanlı Yaylasını adeta halı gibi örten kar, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Geneli ormanlık olan ve hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Dumanı Yaylasında, ağaçların ve gölün yüzeyi buzla kaplandı. Vatandaşlar Dumanlı Yaylası tabiat parkına gelerek hatıra fotoğrafları çektirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Prof. Dr. Küçük: "Çevre problemlerine sebep olan ülkelere bakıldığında en başta Amerika’yı, Çin ve Rusya’yı sayabiliriz"

2024-11-27 15:43 - Gündem

İlgili Haberler

Erzincan’da Boa Yılanı görüntülendi

06:48 - Gündem

Kütahya’da Yumaklı-Kozluca yolu için İl Genel Meclisi üyelerinden inceleme

20:39 - Gündem

Bartın’da kene ile mücadele

19:12 - Gündem

Ağlara takılan kuşu itfaiye kurtardı

18:35 - Gündem

Karabük’te içme suyu güvencesi güçleniyor

18:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş