?>

Erzurum Şehir Tiyatrosu’ndan: Matmazel’in Kedisi

Brahim erkal kültür ve sanat merkezi’nde sahnelenen matmazel'in kedisi, erzurum şehir tiyatro sahnesine damga vuracak nitelikte bir oyun olarak ifade ediliyor.

Kültür Sanat - 5 ay önce

İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen Matmazel’in Kedisi, Erzurum şehir tiyatro sahnesine damga vuracak nitelikte bir oyun olarak ifade ediliyor.

Seyircinin büyük bir beğeniyle izlediği ve tekrar sahnelenecek olan bu yapıt, bir adamın hapishanede yaşadığı psikolojik gerilim dolu serüvenini ele alırken, toplum eleştirileri ve mesajlarıyla derin bir iz bırakıyor. Başrolünde ve yönetmen koltuğunda Yakup Çağlayan’ın yer aldığı oyun, izleyiciyi karakterin iç dünyasına ustalıkla çekiyor. Çağlayan’ın performansı, bir insanın kaygılarıyla yüzleşmesini izleyicinin gözünde ve yüreğinde somutlaştırırken, Ali Aras ve Yakup Abdullahoğlu gibi yetenekli oyuncular da oyuna renk katıyor. Sudenaz Aytekin ve Arzu Narmanlı ise karakterlerine kattıkları derinlikle, oyunun hem komik hem de dramatik tonlarını başarıyla yansıtıyorlar.

Matmazel’in Kedisi ile ilgili yapılan değerlendirmelerde, “Oyunun atmosferine değinmeden geçmek mümkün değil. Dekor ve ışık kullanımı, izleyiciyi adeta hapishane duvarlarının içine çekiyor. Büyüleyici bir atmosfer sunan sahne tasarımı, hem oyun boyunca hissettiren gerilim havasını pekiştiriyor hem de seyircinin dramatik geçişlerdeki duygularını yoğunlaştırıyor. Yer yer güldüren, yer yer düşündüren, bazen de hüzünlendiren Matmazel’in Kedisi, Erzurum’da tiyatronun ne kadar güçlü bir ifade aracı olabileceğini bir kez daha kanıtladı. Oyunda toplum eleştirilerine yer verilirken, bireysel kaygıların toplumsal boyutları üzerinde de derinlemesine duruluyor. Erzurum gibi sanata değer veren bir şehirde, böylesi yüksek kaliteli yapıtları sahnede görmek bir lüks değil, bir gereklilik. Bu tür oyunların sadece seyirciye bir hikaye anlatmadığını, aynı zamanda toplumu düşünmeye ve sorgulamaya teşvik ettiğini unutmamalıyız. Matmazel’in Kedisi, bu hafta pazartesi ve salı günleri yeniden sahnelenecek. Sanatseverlerin kaçırmaması gereken bu eşsiz deneyim, hem bireysel hem de toplumsal boyutta herkes için derin bir iz bırakacak. Erzurum’un tiyatroya verdiği desteğin bir kanıtı olan bu yapıtı izlemek, bir sanat şölenine tanıklık etmek demek. Bu tür eserlerin daha sık sahnelenmesi dileğiyle. Erzurum şehir tiyatrolarında daha fazla tiyatro görmek umuduyla, Matmazel’in Kedisi’ni kaçırmamanızı öneririz” denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

Şırnak’ta 50 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-06 13:16 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

Şırnak'ta 50 Kilo 700 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-06 13:22 - Asayiş

52 Yaşındaki Torbacı Metamfetaminle Yakalandı

2025-01-03 11:31 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

Fuhuş operasyonunda metamfetamin ve silah ele geçirildi.

2025-01-03 12:36 - Asayiş

Metamfetaminle Yakalanan Şahıs Gözaltında

2025-01-10 10:01 - Asayiş

İlgili Haberler

Hititlerin mirası tuvallere yansıdı: Uluslararası ressamlar Çorum’da sanat için buluştu

20:33 - Kültür Sanat

Turistik Karaelmas trenindeki yolcular Yenice ormanlarına hayran kalarak döndü

18:28 - Kültür Sanat

Kadın kooperatiflerinden halı ve kilim sergisi

17:43 - Kültür Sanat

Altepe: "Balkanların ülkemiz öncülüğünde kalkınmasını hedefliyoruz"

16:49 - Kültür Sanat

Kursiyerlerin 350’yi aşkın eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu

16:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş