?>

ESHOT 93. İEF’de Güvenli Yolculuk Sistemi’ni tanıtıyor

?zmir büyükşehir belediyesi birimlerinin yer aldığı belediye sokağı'nda bulunan eshot model otobüsü, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor.

Teknoloji - 2 yıl önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, yakın gelecekte filosundaki tüm otobüslerde kullanılacak, yapay zekâ destekli Sürücü Destek ve Güvenli Yolculuk Sistemi’ni, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda tanıtıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi birimlerinin yer aldığı Belediye Sokağı’nda bulunan ESHOT Model Otobüsü, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor.

93. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 30 Ağustos’ta kapılarını açtı. 9 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek “Teknoloji” temalı İEF’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birimleri ve bağlı şirketleri de Belediye Sokağı’nda, yapay zeka ve dijital teknoloji tabanlı hizmetlerini sergiliyor. Alanda, atölyelerinde hazırladığı model otobüsle yer alan ESHOT Genel Müdürlüğü de otobüslere uzaktan erişim imkânı sunan Sürücü Destek ve Güvenli Yolculuk Sistemi’ni (GYS) tanıtıyor. “Bin 198 otobüste faal olarak çalışıyor”

ESHOT Genel Müdürlüğü Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürü Nadir Demirsoy, GYS’nin, yapay zeka destekli olarak yolculuk ve trafik güvenliğini maksimize edeceğini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘akıllı şehir’ vizyonu doğrultusunda yine ESHOT yazılımcıları tarafından geliştirilen ve halen bin 198 otobüste faal olarak çalışan Telemetri cihazlarını da hatırlatan Demirsoy, “Yaklaşık 150 farklı sensör verisini toplayıp merkeze ileten Telemetri cihazları sayesinde araçlarımızı kesintisiz olarak teknik kontrol altında tutuyoruz. Bunu ‘önleyici bakım’ olarak tarif edebiliriz. Otobüslerdeki tüm çalışan aksamları, mekanik ve dijital parçaları takip ederek, muhtemel arızaları önleyebiliyoruz. Geliştirdiğimiz Güvenli Yolculuk Sistemi de Telemetri cihazlarıyla entegre çalışarak, bize çok daha fazla katkı sunacak” dedi. GYS hangi faydaları sağlayacak?

ESHOT faaliyetlerinin, yolcular ve trafik için maksimum ölçekte güvenli olmasını hedeflediklerini kaydeden Demirsoy, halen deneme aşamasında olan yeni sistemin sağlayacağı faydaları şöyle sıraladı:

“Sistem, her otobüste sürücüleri anlık olarak izleyecek. Şoför yorgunsa, dikkatsizse, sigara içme ya da telefona bakma gibi kural dışı hareketlerde bulunuyorsa sistem aynı anda hem araç takip merkezimizi hem de şoförü uyaracak. Bu da yolculuk ve trafik güvenliğine çok önemli katkı sağlayacak. Telemetri uyumuyla birlikte tüm araçlarımızın teknik verileri izlenerek, muhtemel arızaların önüne geçilecek. Tüm kapılardan yolcu iniş ve biniş verileri dijital olarak takip edilebilecek. Böylece hizmette doğru planlama imkânı ve verimlilik daha da artacak.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Medeniyetler ve şehzadeler şehri: Amasya

2024-09-05 14:03 - Gezi

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

Köyceğiz Fen Lisesi öğrencileri proje çalışmalarına devam ediyor

2024-09-04 09:46 - Teknoloji

Nazarköy’e Çin nazarı değdi

2024-09-02 10:46 - Gezi

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Gaziantep’te dron destekli habercilik eğitim programı yapıldı

14:12 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Katar ile kurduğumuz stratejik ortaklık sayesinde Türksat filomuza yeni nesil bir uydu kazandırıyoruz"

12:38 - Teknoloji

Eskişehir’de gökyüzü heyecanı: Vatandaşlar gezegenleri yakından gözlemledi

11:40 - Teknoloji

Yapay zeka ve geleceğin meslekleri konuşuldu

11:32 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: (Eskişehir-İstanbul YHT Hattı) Hattımızın açılışından bugüne kadar toplam 62,9 milyon yolcuya hizmet verdik"

11:21 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bir ineği telef oldu, 7 inek, 5 buzağı sahibi oldu

14:33 - İnsan

Karşı yola geçmek için alt geçidi kullanmadı, kaza kaçınılmaz oldu

13:51 - Asayiş

Polisin ’Dur’ ihtarına uymadı, 490 bin lira ceza yedi

12:54 - Asayiş

FETÖ soruşturması diyerek girdikleri evde gasp iddiası: Karı koca yakalandı

12:45 - Asayiş

Vücudundan 5 günde 62 parça uyuşturucu çıktı

12:24 - Asayiş