?>

Eskişehir’de ’Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Okul Sağlığı İş Birliği Protokolü’ gerçekleştirildi

Vali hüseyin aksoy'un önderliğinde çocuklara ağız ve diş sağlığı başta olmak üzere çeşitli sağlık konularında eğitim verme amaçlı "sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek okul sağlığı iş birliği protokolü" tanıtım programı gerçekleştirildi.

İnsan - 3 saat önce

Vali Hüseyin Aksoy’un önderliğinde çocuklara ağız ve diş sağlığı başta olmak üzere çeşitli sağlık konularında eğitim verme amaçlı "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Okul Sağlığı İş Birliği Protokolü" tanıtım programı gerçekleştirildi.

Eskişehir Valiliği himayesinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Okul Sağlığı İş Birliği Protokolü" tanıtım programı gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında 18 Nisan 2025’te imzalanan protokol kapsamında düzenlenen programa Vali Hüseyin Aksoy katıldı. "Esas hedefimiz, sağlık hizmetlerini yalnızca hastalık sonrası değil, hastalanmadan önce alınacak önlemler"

Vali Aksoy, programda yaptığı konuşmada, "Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürüttüğü ‘Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek’ projesinin ilk programında sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Çocuklar bizim geleceğimizdir ve onları en iyi şekilde yetiştirmek, onlara sağlıklı bir hayat sunmak geleceğe güvenle bakabilmemizin temelidir. Bu anlamda çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam bilinci kazanması ve gelişimlerinin en iyi şekilde desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. İl Sağlık Müdürümüzün de ifade ettiği gibi, Eskişehir’de birçok sağlık projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, çocuklarımızın daha bilinçli, daha duyarlı ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak, onlara bu süreçte en iyi ortamı sunmaktır. Hastanelerimiz, rahatsızlanan kişilere her türlü sağlık hizmetini sunmak için var. Ancak esas hedefimiz, sağlık hizmetlerini yalnızca hastalık sonrası değil, hastalanmadan önce alınacak önlemlerle güçlendirmek ve toplumdaki farkındalığı artırmaktır. Çocuklarımızın sağlık konusunda hedef kitle olarak seçilmesi, hem kendi akranları hem de aileleri üzerinde olumlu etkiler oluşturacaktır. Sağlık bilincine sahip bireyler yetiştirmek, toplumsal farkındalığımızı güçlendirmek adına önemli bir adımdır. Bugün burada eğitim alarak ‘sağlık elçisi’ unvanını kazanan çocuklarımız, aldıkları bilgileri arkadaşlarına ve ailelerine aktararak toplumda daha büyük bir dönüşüm sağlayacaklardır. Eskişehir, ağız ve diş sağlığı konusunda Türkiye’nin önemli merkezlerinden biridir. Aile hekimliği gibi uygulamalarla diş hekimlerimiz, bu alanda önemli sağlık hizmetleri sunmaktadır. Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı başta olmak üzere çeşitli sağlık konularında bilinçlenmesi, ileride karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarını önceden önlemeleri adına büyük bir fırsat oluşturacaktır. Bu projeye katkı sağlayan İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul yöneticileri, öğretmenlerimiz, eğitim veren sağlık çalışanlarımız ve eğitim alan sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Projenin toplumsal duyarlılığımızı daha ileriye taşımasını diliyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, öğrencilere "Sağlık Elçisi Belgeleri"ni takdim etti. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan "Topun Ritmi Hayatın Enerjisi" adlı ritim gösterisi, "Anadolu Ateşi" dans gösterisi ve Eskişehir yöresine ait halk oyunları sergilendi. Etkinlik, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı

2025-05-08 19:01 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

Marmaris’te park sorunu vatandaşları çileden çıkarıyor 

2025-05-09 13:10 - Marmaris

İlgili Haberler

Söke’de Çiftçiler Günü kutlandı

17:20 - İnsan

Kulu’da Engelliler Haftası etkinlikleri

17:16 - İnsan

Mühendis ve teknikerler kariyerlerini öğrencilerle paylaştı

17:09 - İnsan

Hayırsever iş insanı Güpgüpoğlu’ndan eğitime anlamlı destek

17:05 - İnsan

Rektör Özölçer; 18. geleneksel piknik etkinliğine katıldı

17:02 - İnsan

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset