?>

Eskişehir’in 2025 yılı eğitim karnesi açıklandı

ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SİNAN AYDIN, BASIN MENSUPLARI İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KAHVALTI PROGRAMINDA MESLEKİ EĞİTİME OLAN İLGİNİN %42’YE YÜKSELDİĞİNİ BELİRTEREK SANAYİ ODAKLI YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ.

Eğitim - 4 ay önce

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, kent genelinde mesleki eğitime olan ilginin yüzde 42’ye yükseldiğini belirterek sanayi odaklı yeni projelerin müjdesini verdi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, basın mensuplarıyla düzenlediği kahvaltıda kentin "2025 Yılı Eğitim Raporu"nu kamuoyuna duyurdu. Toplantıda, kentin eğitim altyapısındaki güçlenme, fiziksel yatırımlar ve öğrencilerin ulusal ve uluslararası alandaki başarıları detaylı verilerle paylaşıldı. Özellikle sanayi kenti Eskişehir’de okul-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çeken Aydın, mesleki eğitimin geleceğine dair stratejik adımları aktardı. Eğitim yatırımları ve akademik başarı raporu paylaşıldı

Paylaşılan rapora göre Eskişehir’de eğitim kalitesini artırmak amacıyla 2024 yılından bu yana 15 yeni okul tamamlanarak hizmete açıldı. Mevcut durumda il genelinde 799 eğitim kurumu, 6.481 sınıf, 12 bin 296 öğretmen ve 147 bin 299 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülüyor. Yatırım programı dahilinde 12 okulun açılış aşamasında olduğu, 7 okul ve 1 pansiyon binasının inşaatının ise devam ettiği belirtildi. Akademik alanda da Eskişehirli öğrenciler zirvedeki yerini korudu. YKS sonuçlarına göre ilk yüzde 4, ilk binde 64 ve ilk 5 binde 299 öğrenci yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca Ali Güven MTAL öğrencilerinin gastronomi alanında kazandığı 35 madalya ve "Yılın En İyi Lisesi" unvanı, kentin mesleki eğitimdeki başarısını tescilledi. "Önceliğimiz mesleki eğitimi güçlendirmek"

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, mesleki eğitimin sanayi kenti Eskişehir için hayati önem taşıdığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Eskişehir’imiz için birinci öncelikli vazifemiz mesleki eğitimi güçlendirmektir. Çünkü Eskişehir aynı zamanda müthiş bir sanayi kenti. Eğitim ve kültür şehri olmasının yanı sıra, çok güçlü bir sanayimiz var ve sanayinin de nitelikli elemana ihtiyacı var. Bunu karşılamak için müthiş iş birliği protokollerimiz bulunuyor. Yaptığımız bu çalışmalarla üç sene önce yüzde 35 olan meslek lisesine gitme oranı, bugün 7 puanlık artışla yüzde 42’ye yükselmiştir. Gayretimiz, bu oranın üç-dört sene içerisinde yüzde 50’leri aşması yönündedir. Bu doğrultuda dün TEİ ile üçüncü protokolümüzü gerçekleştirdik. TEİ Teknisyen Okulu her sene bölümleri tespit ediyor ve 12. sınıf öğrencilerimize 11 hafta boyunca uzaktan eğitim veriliyor. Başarılı olanlara ise yüz yüze eğitim imkânı sunuluyor. Yüz yüze eğitime katılanların neredeyse tamamı TEİ’de işe giriyor. İstatistiklerimize göre her yıl öğrencilerin yüzde 10 ile 12’si TEİ’de işe başlamış oluyor. ’Mesleğim Elimde, Geleceğim Güvende’ projesi çatısı altında bu faaliyetleri sürdürüyoruz." "TEİ ile sektöre entegre bir okula dönüştüreceğiz"

Aydın, mesleki eğitimi bir üst seviyeye taşıyacak "Sektöre Entegre Okul" projesinin detaylarını ise şöyle aktardı:

"Önümüzdeki sene bu yapıyı biraz daha büyüterek TEİ ile sektöre entegre bir okula dönüştüreceğiz. Adı ’TEİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ olacak ve 11. sınıftan itibaren öğrenci alacak. Altyapıyı hazırladıktan sonra müstakil bir bina yapılacak; tıpkı Bayraktar veya TÜBİTAK Meslek Liseleri gibi. Dokuzuncu sınıftan itibaren ihtiyaç duyulan nitelikli öğrenciyi onlarla birlikte yetiştireceğiz. Müfredat ve pratik eğitim bizde, teorik yönü ise tamamen TEİ’de olacak. Ayrıca Bakanlığımızın başlattığı ’ELMAS’ projesinde yer alan 11 ildeki 12 liseden biri de bizim Sabiha Gökçen Meslek Lisemizdir. Havacılık kümelenmesinin desteğiyle orada geleceğin havacılarını ve uçak motoru mühendislerini hep beraber yetiştireceğiz."

Program, Sinan Aydın’ın basın mensuplarının sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

Manisa’nın koroları festivallere damga vurdu

22:36 - Eğitim

Köy okulundan bursluluk sınavında büyük başarı

20:53 - Eğitim

Sepet şeklinde tasarlanan insan saçında çikolata ikramı

19:34 - Eğitim

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Kal, Burhaniye’de okulları ziyaret etti

18:49 - Eğitim

Burhaniyeli öğrencilerden robot yarışmasında önemli başarı

18:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem