?>

ESO Başkanı Kesikbaş: “Ülkemizin üretim, ihracat ve istihdam dinamikleri korunmalı”

ülkenin üretim, yatırım, istihdam ve ihracat kapasitesinin korunması gerektiğine vurgu yapan eskişehir sanayi odası başkanı celalettin kesikbaş, türkiye odalar ve borsalar birliği başkanı rıfat hisarcıklıoğlu’nun bu yönde yaptığı çağrıya destek verdi.

İnsan - 1 yıl önce

Ülkenin üretim, yatırım, istihdam ve ihracat kapasitesinin korunması gerektiğine vurgu yapan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun bu yönde yaptığı çağrıya destek verdi.

Hisarcıklıoğlu’nun “Piyasalardaki durgunluğun kalıcı hale gelmemesi ülkemizin üretim, yatırım, istihdam ve ihracat kapasitesinin korunması ile mümkün olabilir.” değerlendirmesine atıfta bulunan ESO Başkanı Kesikbaş, “Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 2,1 büyürken, üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,2 daraldı. Sanayide yıllık yüzde 2,2’lik bir küçülme var. Artan üretim maliyetleri sanayi üretimimize ve ihracat hacmimize olumsuz yansımakta. Bu noktada, tüm sektörlerde mevcut istihdam destekleri korunmalı, maliyetlerdeki artışa neden olabilecek ve enflasyonla mücadeleye olumsuz yansıyacak adımlarda dikkatli olunmalı, imalat alanındaki sektörlere ek destekler verilerek üretimin yurtdışına kaymasının önüne geçilmeli” dedi.

“KOBİ’ler desteklenmeli”

Finansmana erişim kanallarında sıkıntılar yaşayan KOBİ’lerin ayakta tutulması gerektiğini söyleyen Kesikbaş, “Bu sayede ekonomimizin daha güçlü ve sürdürülebilir bir zeminde büyümesine katkı sağlanacaktır. Ayrıca ekonomiye yönelik alınacak tüm kararlarda, iktisadi faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin ve sektörlerin küresel rekabet gücünün zarar görmemesine azami dikkat gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerini sürdüren Başkan Kesikbaş, “TOBB Başkanımızın da ifade ettiği gibi şimdi el birliği, akıl birliği ile kamu ve özel sektörün eşgüdüm içinde daha çok çalışma zamanı. Unutulmaması gerekir ki ülkemizin en önemli kaynağı ve kaldıraç gücü üretimdir, ve üretimden asla taviz verilmemelidir” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Kapadokya’da Hava Koşulları Engeli

2024-11-30 11:35 - Gündem

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

İlgili Haberler

Türkeli Esnaf Odası’nda Ali Karahan güven tazeledi

21:35 - İnsan

Dolup taşan çöp konteynerleri tepkilere neden oluyor

20:37 - İnsan

DTSO Başkan Vekili Erdal Avşar, fabrikaları zarar gören üreticilerle bir araya geldi

20:32 - İnsan

’Yanlış iğne’ iddiasıyla yatalak olan 4 yaşındaki Mihra yaşam mücadelesi veriyor

20:07 - İnsan

Trafik kazasında hayatını kaybeden muhtar, son yolculuğuna uğurlandı

19:19 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan