?>

EUROCORP İNVEST’TEN BASIN AÇIKLAMASI

Gündem - 4 yıl önce

 

Marmaris Bozburun'daki Dünyanın en büyük tersanelerinden DSV Yatçılık'ın kurucu ortağı Eurocorp invest'in temsilcileri  diğer ortak Marmaris Yapı'nın basın aracılığıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirip, yönlendirdiğini kaydetti. 

Eurocorp invest'ten yapılan açıklamada, mahkemeden yeni bir karar çıkmadığına dikkat çekilerek, şu sözlere yer verildi: "Biz yüce yargının, belgeler ve hukuk ışığında karar vereceğine ve kazanacağımıza inanıyoruz. Karşı tarafı da aynı anlayış içerisinde bulunmaya, iftira, karalama ve gerçekleri yansıtmayan açıklamalar yapmamaya çağırıyoruz."

Marmaris'in    Bozburun Mahallesi’nde bulunan ve Dünyanın en büyük tersaneleri arasında gösterilen "DSV Yatçılık"ın ortakları arasındaki anlaşmazlıklara ilişkin yargı süreci devam ediyor. Ocak 2023'te karar çıkması beklenen sürece yaklaşırken ortaklardan "Marmaris Yapı" adlı şirket tarafından basın aracılığıyla yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu belirtildi.

 Tersanenin aynı zamanda kurucusu olan diğer ortak Eurocorp invest'in temsilcileri, yargı sürecinin tamamlanmadığı, bu yüzden "Ünlü tersanede düğümler yavaş yavaş çözülmeye başladı" ve "Ünlü tersanede yabancı ortak aleyhine bilirkişi raporu çıktı" gibi başlıklarla duyurulan haberlere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamada ayrıca, Eurocorp invest'in yetkilileri aleyhine, sözde "zimmet, görevi kötüye kullanma" gibi suçlamalarla Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvurunun "Kovuşturmaya yer yoktur" kararıyla sonuçlandığı hatırlatıldı. 2019'da hazırlanan ek bilirkişi raporunda da Marmaris Yapı'nın iddialarının çürüten belgelendiği vurgulandı. Hatta yerinde yapılan incelemelerde, Marmaris Yapı tarafından temin edildiği iddia edilen inşaat melzemelerinin tersanenin tadilatında kullanılmamasına rağmen yine Marmaris Yapı tarafından DSV Yatçılık'a fatura edildiği saptandığı kaydedildi.

Açıklamada, belgelerin Eurocorp invest'in haklı olduğunu ispatladığı , Marmaris Yapı yetkili ve temsilcilerinin ise ısrarla iftira, sahte delil ve yalancı tanıklara başvurduğu savunuldu. Eurocorp invest'ten yapılan açıklamada, mahkemeden yeni bir karar çıkmadığına dikkat çekilerek, şu sözlere yer verildi: "Sanki bir mahkeme sonuçlanmış da aleyhimize karar çıkmışçasına beyanat vermek ne iş ahlakına, ne etiğe ne de hukuka sığar. Biz yüce yargının, belgeler ve hukuk ışığında karar vereceğine ve kazanacağımıza inanıyoruz. Karşı tarafı da aynı anlayış içerisinde bulunmaya, iftira, karalama ve gerçekleri yansıtmayan açıklamalar yapmamaya çağırıyoruz."

ARZU BARIŞKANER

Haftanın Öne Çıkanları

Bedava tarhana için yağmura aldırış etmediler

2022-11-20 18:00 - Kültür Sanat

AFET EVLERİNDEN PARA ALINMASIN!

2022-11-17 10:48 - Siyaset

KOAH hastalarına uyarı

2022-11-18 13:30 - Sağlık

Belediyeye ait 3 adet işyeri kiraya verilecektir

2022-11-18 10:42 - Gündem

Büyükşehirden 13 İlçede şeker ölçümü

2022-11-18 11:30 - Sağlık

Muğlada meslekte 40ıncı yılını dolduran hemşireye teşekkür belgesi verildi

2022-11-16 13:30 - Sağlık

EUROCORP İNVEST’TEN BASIN AÇIKLAMASI

2022-11-21 11:45 - Gündem

Muğlada vatandaşlara KOAH ile ilgili bilgilendirme yapıldı

2022-11-19 09:30 - Sağlık

Muğlada “Tarımsal Güç Birliği” projesi hayata geçirildi

2022-11-15 13:30 - Ekonomi

Marmariste şiirle resim sergide buluştu

2022-11-15 16:30 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Düzce Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

00:36 - Gündem

Edirne’de sağanak ve dolu yağışı: Yıldırım 30 koyunu telef etti, dolu çatılara zarar verdi

20:56 - Gündem

Kaymakamlık bahçesinde bulunan yılan doğaya bırakıldı

19:37 - Gündem

Cizre’de pamuk tarlalarına "Feromon Tuzaklı" koruma

18:37 - Gündem

Bakan Kurum, Adıyaman’da depremden sonra inşa edilen köy evlerini paylaştı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan