?>

Fatih’te "Anasır-ı Erbaa Hüsn-i Hat Sergisi" açıldı

Fatih’te düzenlenen abdullah gün ve talebeleri anasır-ı erbaa hüsn-i hat sergisi sanatseverlerle buluştu. ?nsanın özünde gizli dört unsur olan hava, su, ateş ve toprak temalı çalışmalarının yer aldığı serginin açılışında, eserleri sergilenen 11 sanatçı için icazet töreni yapıldı.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Fatih’te düzenlenen Abdullah Gün ve Talebeleri Anasır-ı Erbaa Hüsn-i Hat Sergisi sanatseverlerle buluştu. İnsanın özünde gizli dört unsur olan hava, su, ateş ve toprak temalı çalışmalarının yer aldığı serginin açılışında, eserleri sergilenen 11 sanatçı için icazet töreni yapıldı.

Hattat Abdullah Gün ve talebelerinin eserlerinin yer aldığı ‘Anasır-ı Erbaa’, Abdullah Gün ve Talebeleri Hüsn-i Hat Sergisi İstanbul Tasarım Merkezi’nde düzenlendi. İnsanın özünde gizli dört unsur olan hava, su, ateş ve toprak temalı çalışmalarının yer aldığı serginin açılışında, eserleri sergilenen 11 sanatçı için icazet töreni de yapıldı. Hattat Abdullah Gün, Abdullah Rüştü Kişi, Abdurrahman Şişman, Aslıhan Varol, Esra Şişman, Fatma Altay Gürtan, Fatma Hüsna Koç, Funda Gülümseyen, İsmail Durak Ünlü, Nebahat Erkesim, Semra Arvas, Taner Kaygısız, Ümmühan Yıldırım, Zeynep Güler, Zeynep Kakı, Zeynep Mola ve icazet alacak olan talebelerin eserleri bulundu. 16 hattatın 65 farklı eserinin yer aldığı sergi, 14 Haziran’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Ayrıca Hattat Abdullah Gün’ün Çamlıca Cami pencere alınlığında kullandığı hat yazısı da sergilendi. Serginin açılışında, Hattat Abdullah Gün, Fuat Başar, Yard. Doç. Dr. Savaş Çevik ve Prof. Dr. Mehmet Hüsrev Subaşı konuşma gerçekleştirdi. Büyük Usta Hattat Hasan Çelebi çevrimiçi bağlantı ile sergi açılışına katıldı. Gerçekleştirilen açılıştan sonra Hattat Abdullah Gün 11 öğrencisine icazetlerini takdim etti. “Havadan, sudan, topraktan, ateşten bahsedelim dedik”

Sergi açılışında konuşan Hattat Abdullah Gün, “Bizlere sergi teklifi gelince talebelerimizle istişare edip sergimizin konusu ne olsun, neden bahsedelim diye düşündük. Havadan, sudan, topraktan, ateşten bu dört unsurdan bahsedelim dedik. Sergi hazırlığı için hızlı bir beş ayımız geçti. Zorlu bir süreçti. Elhamdülillah 54 tane eser çıkardık. 11 tane de icazet eserimiz oldu” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2024-05-29 15:38 - Asayiş

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

MESLEKTAŞIMIZIN ACI KAYBI

2024-05-27 15:06 - Asayiş

MARMARİS'TE KUŞLARIN RESİTALİ

2024-05-29 13:52 - Marmaris

GEZİ DİRENİŞİ 11. YILINDA FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

2024-06-01 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

Tarihi Seferşah köprü alanı yeniden hayat buluyor

16:59 - Kültür Sanat

Ayvalık’ta müzik ve dayanışmayla özel konser

16:37 - Kültür Sanat

Haliliye Belediyesi standına büyük ilgi

16:31 - Kültür Sanat

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde hafta sonu yoğunluğu

15:54 - Kültür Sanat

Erciyes’te hafta sonu pistler kayak severlerle doldu

14:15 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık