?>

Güzellik Sektörü Krizde

Bir dönem yatırımcıların gözdesi olan güzellik merkezleri, ekonomik zorluklar ve azalan taleple kapanma sürecine girdi. İstanbul’da yaklaşık 450 işletme devren satılık veya kiralık durumda.

Ekonomi - 10 ay önce

Bir dönem yatırımcıların gözdesi olan güzellik merkezleri, ekonomik koşulların zorlaşması ve müşteri taleplerinin azalmasıyla ciddi bir krize girdi. İstanbul’da yaklaşık 450 güzellik merkezi, Türkiye genelinde ise bin 900 işletme, devren kiralık ya da satılık olarak emlak sitelerinde listeleniyor.

Son yıllarda fenomenlerin ve influencer’ların etkisiyle büyük bir popülerlik kazanan güzellik merkezleri, artık yatırımcılar için cazibesini yitirmiş durumda. Artan kiralar, işletme maliyetleri ve sektördeki yoğun rekabet, işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırırken birçok girişimci faaliyetlerini sonlandırma kararı alıyor.

Bir Dönemin Parlayan Yıldızı Şimdi Krizde Özellikle Dilan Polat gibi sosyal medya fenomenlerinin önderlik ettiği güzellik merkezi açma furyası, sektördeki dengeleri değiştirmişti. Ancak pazarın doygunluğa ulaşması ve ekonomik zorlukların artmasıyla birlikte bu merkezler birer birer kapanmaya başladı.

Emlak sitelerinde yer alan verilere göre, güzellik merkezleri, kafe ve restoranlardan sonra en fazla devren kiralık veya satılık ilanı verilen işletmeler arasında yer alıyor.

Sektör Yatırımcılar İçin Yeniden Yapılanma Sürecinde Uzmanlar, güzellik sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların, değişen müşteri taleplerine ve ekonomik koşullara uyum sağlamak için stratejik kararlar alması gerektiğini belirtiyor. Yüksek maliyetler, azalan müşteri kitlesi ve rekabetin yoğunlaşması, sektörde köklü değişikliklerin sinyallerini veriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

MİLAS-BODRUM HAVALİMANINDAN REKOR PERFORMANS

2025-02-21 13:24 - Ulaşım

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

İlgili Haberler

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü’nün resmi havayolu partneri oldu

13:37 - Ekonomi

Atakum Belediyesi’nden iş arayanlara istihdam fırsatı

13:17 - Ekonomi

YK Enerji Şirketi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

13:01 - Ekonomi

Vakıfların Tüfe endeksini katlayan kira artışları esnafı zorluyor

12:51 - Ekonomi

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat