?>

Fikirler bu atölyeden çıkacak

Kayseri il milli eğitim müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ‘fikir atölyesi’ projesiyle, öğrenciler hem fikir üretiyor hem de iletişim becerilerini geliştiriyor.

Eğitim - 2 yıl önce

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ‘Fikir Atölyesi’ projesiyle, öğrenciler hem fikir üretiyor hem de iletişim becerilerini geliştiriyor.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Fikir Atölyesi’ projesi çerçevesinde farklı okuldan projeye katılan öğrenciler, Melikgazi Belediyesi Gesi Kamp Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Ürettikleri fikirler üzerinde ekip olarak çalışan öğrenciler, çalışmalarını jüri önünde sunarak, iletişim becerilerini de geçiştiriyor. Projeye katılan öğrenciler 30 saat süren ekip çalışması sonucu fikirlerini geliştiriyor. “Sosyal sorumluluklarını geliştirmelerini hedefliyoruz”

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE personeli ve Fikir Atölyesi Projesinin Sorumlu Öğretmeni İnayet Eroğlu, projede amaçlarının öğrencilerin ekip çalışmasını öğrenmesi ve iletişimlerini geliştirmeleri olduğunu söyledi. Öğrencilerin sosyal sorumluluklarını geliştirmelerini hedef koyduklarını dile getiren Eroğlu; “Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında fikir atölyesi projesini hayata geçirdik. Bu ikinci fikir maratonumuz. Proje, gençlerin bir araya gelerek, 30 saat gibi kısa bir sürede fikirlerini ilgilendikleri konuları değerlendirerek, bir çalışma yapmalarını sağlıyor. Bu çalışma sonucunda da bir proje ortaya sunuyorlar. Bu projeleri daha sonra jüri önünde sunuyorlar. Bu projede temel amacımız öğrencilerimizin iletişim becerilerini geliştirmek. Yanı sıra onların takım içerisinde hareket etmelerini, sosyal sorumluluklarını geliştirmelerini hedefliyoruz. Öğrenciler bir arada çalışarak, kısa sürede bir ürün ortaya koymaya çalışıyorlar. Hem de sosyalleşiyorlar. Bu açıdan öğrencilerin kişilik gelişimleri için de son derece faydalı bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi. “Çok yararlı bir proje”

Projenin çok yararlı olduğunu ifade eden öğrencilerden Nisanur Kılınç, "Sadece okul dışında bir etkinliğimiz yoktu. Sadece okul içerisindeki arkadaşlarımız ile konuşuyorduk. Bunun sayesinde tanımadığımız okullardaki insanlarla tanıştık. Onların nasıl bir eğitim aldığını öğrendik. Eğitimlerimizi karşılaştırdık. Hepimizde çok güzel eğitim aldığımızı düşünüyoruz. Buradan da okullarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu proje bana daha sabırlı olmamı öğretti. İnsanlarla nasıl iletişim kuracağımı öğretti. Böyle bir ortamda yeni kurallar içerisinde nasıl davranacağımı daha iyi öğretmiş oldu” şeklinde konuştu. “Böyle bir şans bizim için çok önemli”

Bir diğer öğrenci İlayda Ünal ise böyle bir projeye katılma şansının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu proje bizim için çok değerli bir proje. Böyle bir şans bizim için çok önemli. Buraya gelip, kendi fikirlerimizi üretebilmemiz, fikirlerimizi projeye dönüştürebilmemiz ve bu projelerinde devamının gelebilecek olma ihtimali bizim için çok değerli. Bu yüzden kendi takımımızla birlikte her şeyimizi ortaya dökerek, bir proje oluşturmaya çalışıyoruz. Biz arkadaşlarımızla daha önce başka projelerde yer almıştık. Takım ruhumuz vardı. Böyle bir proje ilk defa olmasına rağmen çok kolay bir şekilde organize olabildik. Bu yüzden fikirlerimizi birbirimize çok güzel aktarıp, çok kolay ne istediğimizi biliyoruz. Bu nedenle bizim için hiçte sıkıntılı bir süreç değildi. Çok basit bir şekilde hallettik.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

FETHİYE’DE 40 DÖNÜMLÜK ALANA YENİ OTOGAR YAPILACAK

2024-05-03 13:24 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

Marmaris’te bir inat uğruna öğrenciler perişan

2024-05-01 18:34 - Marmaris

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

SEKTÖRDE BİR İLK: EVCİL HAYVAN MAMASI DERNEĞİ KURULDU

2024-04-30 16:53 - Genel

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

2024-05-06 09:21 - Genel

BU TEKNE EGE’DE İLK MARMARİS'TE ÜRETİLİYOR

2024-05-06 11:19 - Gündem

İlgili Haberler

Bölgesel kalkınma için buluştular

16:54 - Eğitim

KBÜ’den İnsan Hakları Günü’ne akademik ve sanatsal katkı

16:43 - Eğitim

Ordu-Giresun Havalimanında acil durum tatbikatı

16:28 - Eğitim

Hasköy’de yerli ve milli savunma sanayi ürünleri sergilendi

15:51 - Eğitim

Hakkari’de "Faslı Muhabbet" etkinliği düzenlendi

15:41 - Eğitim

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel