?>

SEKTÖRDE BİR İLK: EVCİL HAYVAN MAMASI DERNEĞİ KURULDU

Kedi ve köpek mama sektöründe faaliyet gösteren üretici, ihracatçı ve ithalatçı firmalar bir araya gelerek Ankara’da Türkiye’de bir ilk olan Evcil Hayvan Maması Derneği’ni (PETFA) kurdu.

Genel - 2 yıl önce

Kedi ve köpek mama sektöründe faaliyet gösteren üretici, ihracatçı ve ithalatçı paydaşlar, Ankara’da Evcil Hayvan Maması Derneği (PETFA) dernek çatısı altında bir araya geldi. Evcil hayvan mama sektöründe bir ilki temsil eden girişim, başta doğru beslenmenin önemini yaygınlaştırmak üzere, hayvan sağlık ve refahını etkileyen konularda çalışmalarda bulunacak.

Derneğin kuruluşunu paylaşmak amacıyla Ankara’da gerçekleştirilen lansman toplantısına kamu paydaşları, Avrupa Yem Endüstrisi Federasyonu (FEDIAF) Genel Sekreteri, yabancı ülkelerin temsilcileri, kedi ve köpek mama sektöründe faaliyet gösteren firmaların yöneticileri, veteriner hekimler ve akademisyenler katıldı.

 

DERNEK KEDİ VE KÖPEKLERİN TOPLUMDAKİ ÖNEMLİ ROLÜNÜ VURGULAYACAK

PETFA; güvenli, kaliteli, besleyici ve sektörel standartlara uygunluk ilkeleri çerçevesinde geliştirilmiş paketli hazır mamaların hayvan sağlık ve refahı açısından olumlu etkilerini ön plana alan kamuoyu farkındalık çalışmaları yürütüyor. Sektöre yönelik regulasyonel ve kurumsal altyapının uluslararası standartlar doğrultusunda güçlendirilerek ilerletebilmesi adına kamu ve özel sektör paydaşları ile düzenli iş birliği ve çalışmalar gerçekleştirilecek. Dernek ayrıca, kedi ve köpeklerin toplumdaki önemli rolünü vurgulamaya ve sorumlu evcil hayvan sahipliğini teşvik etmeye yönelik farkındalık çalışmaları da yürütmeyi amaçlıyor.

 

TÜRKİYE’DEKİ EVCİL HAYVAN MAMA SEKTÖRÜ 1,9 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE

Derneğin lansman toplantısında konuşan PETFA Yönetim Kurulu Başkanı Çağla Çavuşoğlu, Türkiye’de evcil hayvan mama sektörünün büyüklüğünün yaklaşık olarak 1,9 milyar dolara ulaştığını söyledi. Çavuşoğlu, sektörde atılacak adımların yalnızca hayvan sağlık ve refahına değil; sektörün gelişimine, global pazardaki konumuna ve ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına da olumlu katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Salgın dönemi ile birlikte kedi ve köpeklerin yaşamlarımızdaki önemi ve hayvanların insan hayatına sunduğu olumlu etkilerin farkındalığı arttı. Evcil hayvan sahipleri, kedi ve köpeklerini birer aile ferdi olarak görüyor. Kendileri için olduğu gibi, evcil hayvanları için de en iyi yaşam standartlarını sunabilmek üzere gayret gösteriyorlar” dedi.

 

HAYVAN SAĞLIK VE REFAHINI ARTIRABİLECEĞİMİZİ BİLİYORUZ

Çağla Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kedi ve köpeklerin ihtiyaçlarına uygun olarak uluslararası kalite, hijyen ve gıda güvenliği standartları çerçevesinde üretilmiş, tam ve dengeli beslenmeyi mümkün kılan paketli hazır mamalar ile hayvan sağlık ve refahını artırabileceğimizi biliyoruz. Bugün sayıları yaklaşık 9 milyona varan hayvan sahipleri adına da sektörde yapılacak iyileştirmelerin ciddi bir pozitif dönüşüm etkisi yaratacağına inanıyoruz. Kedi ve köpek mamalarının temel gıda kategorisine dahil edilmesinin, hayvan sağlık ve refahının artırılmasında olumlu etkide bulunacağı açıktır. Bu ve bunun gibi atılabilecek adımlar, ülkemizdeki kedi ve köpek mama sektörünün daha da gelişmesi ve bu alandaki iş ve yatırım ortamının güçlendirilmesi noktasında olumlu etkiler doğuracaktır.”

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’E YENİ BİR ÇEKİRGE TÜRÜ KONUK OLDU

2024-04-27 10:24 - Marmaris

MARMARİS’TE YABAN DOMUZU ÇIKMAZI

2024-04-25 17:56 - Marmaris

MARMARİS’TE SAĞLAM TEKNE YERLE BİR EDİLDİ

2024-04-26 11:43 - Marmaris

Esenyurt’ta escort ile pazarlık kavgasında kaza ile kardeşini öldürdü

2024-04-29 19:08 - Asayiş

MARMARİS’TE LİSE ÖĞRENCİLERİ PROJELERİNİ SERGİLİYOR

2024-04-25 15:52 - Eğitim

SICAK HAVA DALGALARI DEVAM EDİYOR

2024-04-26 13:11 - Ulusal

SEKTÖRDE BİR İLK: EVCİL HAYVAN MAMASI DERNEĞİ KURULDU

2024-04-30 16:53 - Genel

PLATON'UN GİZEMLİ BAHÇESİ KEŞFEDİLDİ

2024-04-26 13:02 - Dünya

ÇEVRECİ İMDAT’TAN “KADIN BAŞKANLAR” İÇİN TEMİZLİK

2024-04-25 11:46 - Marmaris

Fethiye 2024 yaz sezonuna hazırlanıyor

2024-04-26 09:25 - Genel

İlgili Haberler

TRAKYAKA’da 2026 yatırım hedefleri değerlendirildi

19:09 - Genel

Dicle’de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

19:04 - Genel

Başkan Genç: "Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor"

18:00 - Genel

Sancaktepe’de "Kadın ve Yaşam Festivali" kapılarını açtı

17:22 - Genel

Başsavcı Tiryaki: "Ceza infaz kurumlarımızı proaktif yönetim anlayışıyla yönetiyoruz"

17:00 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem