?>

Gagavuzya Türkleri ile kardeşlik bağı

KEMER BELEDİYESİ, KIPÇAK BELEDİYESİ VE AVRUPA TÜRK İŞ BİRLİĞİ KONSEYİ (ATİK) ARASINDA “KARDEŞLİK VE İYİ NİYET İŞ BİRLİĞİ MEKTUBU” PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Genel - 3 saat önce

Kemer Belediyesi, Kıpçak Belediyesi ve Avrupa Türk İş Birliği Konseyi (ATİK) arasında "Kardeşlik ve İyi Niyet İş Birliği Mektubu" protokolü imzalandı.

Kemer Belediyesi, Kıpçak Belediyesi ve Avrupa Türk İş Birliği Konseyi (ATİK) arasında "Kardeşlik ve İyi Niyet İş Birliği Mektubu" protokolü imzalandı. İmza töreni öncesi Başkan Topaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, misafirlere Kemer hakkında bilgiler verdi. Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Grizan, Gagavuzya hakkında bilgiler vererek, Başkan Topaloğlu’na çalışmalarında başarılar diledi. ATİK Başkanı Şahin de atılan imzalar sonrası ikili ilişkilerin gelişeceğine ve ortak projelerde bir araya geleceklerine inandıklarını kaydetti. "Herkese hayırlı uğurlu olsun"

Başkan Topaloğlu, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, Gagavuzya Türkleri ile Türkiye arasında her zaman kardeşlik bağı olduğunu belirterek, "Bugün atılan imzalar bizim için çok önemli. Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Grizan ve ATİK Başkanı Aziz Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Eğitimsel, ekonomik ve kültürel iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz. Ortak projelere de imza atacağız ve ortak etkinlikler düzenleyeceğiz. Herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ziyaret sonrası Başkan Topaloğlu, Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Grizan’a Kemer kolonyası verirken, Başkan Grizan ise Başkan Topaloğlu’na plaket vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan kardeşlik ve iş birliği sürecinin, ATİK Başkanı Aziz Şahin tarafından uluslararası düzeyde koordine edileceği belirtildi. Kemer Belediyesi Başkanlık makamında Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Moldova Cumhuriyeti’ne bağlı Gagavuzya Özerk Bölgesi Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Grizan ve ATİK Başkanı Aziz Şahin arasında düzenlenen imza töreninde, Gaidar Belediye Başkanı İlia Chiosa, Coltay Belediye Başkanı İlia Koşulinski, Kemer Belediye Meclis Üyesi Cansın Efir ve Kemer Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Turgay Okay da yer aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Marmaris'ten Can Dostlara Dev Adım

2025-10-13 16:57 - Marmaris

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na Cengizhan Güngör atandı

2025-10-17 19:32 - Gündem

ŞEHİT AHMET BENLER ADININ VERİLDİĞİ OKULDA TÖRENLE ANILDI

2025-10-13 14:14 - Marmaris

Marmaris Meslek Okulları Teoriden Öteye Geçemiyor

2025-10-15 13:16 - Marmaris

Seydikemer’de bazı üzümlerde yasaklı aktif madde tespit edildi

2025-10-15 00:06 - Sağlık

İlgili Haberler

Malatya’da koordineli çözüm süreci

17:12 - Genel

Hasanağa Mahallesi Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hizmete açıldı

17:01 - Genel

Mobilya sektörünün lideri Bellona, yeni mağazasını Payas’da açtı

16:52 - Genel

Söke yeni Hükümet Konağı çevresinde yol düzenleme çalışması

16:47 - Genel

19 Ekim Muhtarlar Günü Edremit’te coşkuyla kutlandı

16:45 - Genel

Günün Manşetleri

Vıctorıa’s Secret Melekleri Podyuma Büyük Dönüş Yaptı

14:29 - Kültür Sanat

IHSA 2025’te Afet Sonrası Yerel Müdahale Konuşuldu

14:19 - Gündem

Babasını tüfekle öldüren zanlı adliyeye sevk edildi

13:50 - Asayiş

’İntihar etti’ diyen eşi, şimdi cinayetten yargılanacak

13:25 - Asayiş

Kazada ağır yaralanan çocuk hayatını kaybetti

12:12 - Asayiş