?>

GAÜN’de koruyucu aileler yarıştı

Gaün’de koruyucu aileler yarıştı

Eğitim - 1 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde, " Gastro Antep’te Koruyucu Aileler Yarışıyor" programının final etabı gerçekleştirildi. GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Kamil Pekaydın ve Öğr.Gör. Meryem Nisa Kerkez koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlikte, koruyucu aileler yeteneklerini sergiledi ve bu özel ailelerin toplumsal bilinçlenme adına katkıları vurgulandı.

Yarışmanın 16-20 Eylül tarihlerinde düzenlenen ön eleme etabında, 20 koruyucu ailenin evlerine misafir olundu. Katılımcılar, geleneksel Gaziantep mutfağının lezzetleri olan kuru dolma ve yaprak sarma ile yarıştı. Yarışmanın ilk etabının ardından, jüri değerlendirmeleri sonucu finale kalan 5 koruyucu aile ise GAÜN Aşçılık Programı öğrencilerinin desteğiyle ekşili ufak köfte yemeği ile yeteneklerini sergiledi.

Etkinliğe onur konuğu ve jüri üyelerinden biri olarak Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in eşi Neslihan Çeber katıldı. Yarışmada Fatma-Nihat Karadal ailesi birinci olurken, Ayfer-Fatih Yemez ailesi ikinci, Elif-Genç Koca ailesi ise üçüncü oldu. Program sonunda katılımcılara kupaları takdim edildi.

Programa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirten GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Dilara Bahtiyar Sarı, etkinliğin koruyucu ailelik konusundaki farkındalığı artırma konusunda önem taşıdığını belirtti.

Programa katkı sunan herkese teşekkür eden Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek de, “Koruyucu ailelerimizin her zaman yanındayız. Koruyucu aile sayısının artmasını ve daha fazla çocuğumuzun bu hizmetten faydalanmasını istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan biri de ’Gastro Antep’te Koruyucu Aileler Yarışıyor’ etkinliğiydi. Koruyucu ailelik konusunda farkındalığı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası Kalkınma, Toplum ve Düşünce Derneği (KATODER) Başkanı Sabiha Doğan ise dernek olarak koruyucu aile hizmetinin tanıtımını ve Gaziantep’te yaygınlaşmasını sağlamak için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Deprem erken uyarı sistemini halk kullanabilecek

2024-10-03 13:12 - ÇEVRE

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

İlgili Haberler

Çocukların dikkatini çalan tehlike: Kısa videolar

13:03 - Eğitim

BEUN’dan engelsiz üniversite ödüllerinde çifte başarı

13:01 - Eğitim

Pehlivanköy’de lise öğrencilerine "Trafik Dedektifleri" eğitimi verildi

12:43 - Eğitim

Cizre’de öğretmenlere "anlayarak hızlı okuma" eğitimi

12:38 - Eğitim

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık