?>

Gazze’de yaşanan acı fotoğraf karelerinde

Pendik belediye başkanı ahmet cin ak parti genel başkan yardımcısı ali ihsan yavuz

Kültür Sanat - 7 ay önce

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar nedeniyle yaşanan insanlık dramı, Pendik’te düzenlenen ‘Gazze’den Gözler’ Fotoğraf Sergisi ile gözler önüne serildi. Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen ve Gazze’de aktif görev yapan gazetecilerin objektiflerine yansıyan acı dolu fotoğrafların yer aldığı sergi, 27 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı ve hala devam eden saldırılar ve yaptığı katliamlar nedeniyle Gazze’de insanlık dramı her geçen gün artarak yaşanmaya devam ediyor. Pendik Belediyesi de anlamlı bir sergi düzenleyerek Gazze’de yaşanan insanlık dramını ve acıları, fotoğraf kareleri aracılığıyla gözler önüne serdi. Gazze’de aktif olarak görev yapan ve çektikleri fotoğraf ve videolar ile yaşanan acıları dünyanın farklı yerlerindeki insanlara duyuran gazeteci Mariam Riyad Abu Dagga, Doaa Mohammad Albaz ve Hashem Himmo’nun objektifine yansıyan çarpıcı fotoğraflar, Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen Uyun Min Gazze - Gazze’den Gözler Fotoğraf Sergisinde yer aldı. Gazze’de farklı tarihlerde ve farklı mekanlarda çekilen, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında geride kalan bir yılın adeta özeti olan ve Pendik’te sergilenen fotoğraflar, katliamın sebep olduğu acıyı ve geride bıraktığı yıkımı gözler önüne seriyor. “Orada zulüm varken bizim buralarda rahat etmemiz mümkün değil”

Açılışta konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “41 bin insanın şehit olduğu, fiziki yıkımın ve insanlığın, maneviyatın yıkıldığı olayla karşı karşıyayız. Bizim de insanlık olarak ve Müslümanlar olarak yapmamız gerekenleri tam manasıyla yaptığımız noktasında herkesin kafasında soru işareti olduğunu maalesef görüyoruz. İnşallah burada bu meseleyi güncel tutmaya çalışıyoruz. Orada zulüm varken bizim buralarda rahat etmemiz mümkün değil. En azından vatandaşlarımızın görsel olarak bunları görüp kalben buğz etmesi çok önemli. O yüzden böyle bir sergi yapmaya karar verdik. Bu sürecin hayırlı şekilde sonuçlanmasını, Müslümanlığın yanında insanlığın da bir ve beraber olması ve zulmün sona ermesiyle ilgili dualarımızı tekrar etmiş olalım. Biz belediye olarak meclisimizden, meclis üyelerimizin de oylarıyla oraya maddi destek verilmesiyle ilgili ciddi bir kaynak hazırladık. İnşallah uygun şartlar oluştuğu zaman kaynağı oraya aktarmak suretiyle desteklerimizi devam ettirmiş olacağız” dedi. “Onların bir hesabı var ama Rabb’imizin de bir hesabı var”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Bu panolar bir zulmün sembolik hali adeta. Bize zalimi işaret ediyor ve aynı zamanda bir yerin, bir kesimin nasıl mazlum hale düşürüldüğünü gösteriyor. Hakim güçler var, bir sömürü düzeni kurmuşlar. Bu çark hep dönsün istiyorlar. Bu çarka şimdi veya gelecekte çomak sokan ve çomak sokma potansiyeli taşıyan her medeniyeti kökten kazıyıp yok etmeye çalışıyorlar. Emin olun bu hiçbir zaman olmayacak. Onların bir hesabı var, arkasındakilerin de bir hesabı var ama Rabb’imizin de bir hesabı var. Kınıyoruz, lanetliyoruz. Ama sorumluluğumuz bununla bitmiyor. Biz kalbimizle buğz ediyoruz, dilimizin döndüğünce aktarmaya çalışıyoruz. İşin içinde olup farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Bir yandan da o bölgeye yardımlarımızı desteğimizi devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

Serginin açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in yanı sıra Pendik Belediyesi meclis üyeleri, Kültür Müdürlüğü birim görevlileri ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açılan ’Gazze’den Gözler’ Fotoğraf Sergisi, 27 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Avşar’a özgü 30 yerel üzüm ırkı ıslah edilmeyi bekliyor

2024-10-03 09:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Oltu Kalesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

21:59 - Kültür Sanat

Tarihe ışık tutan defile: 23 kadın kahramanın kıyafetleri defilede sergilendi

20:31 - Kültür Sanat

EBYÜ’de "Anadolu İrfanı" konulu söyleşi gerçekleştirildi

19:41 - Kültür Sanat

‘Engelsiz Perde, Sınırsız Sanat’ programı

18:21 - Kültür Sanat

OMÜ’de "dokunuşlar" sergisi

18:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İşyerinde 5 ruhsatsız tabancayla yakalandı

14:26 - Asayiş

Binlerce uyuşturucu hapla yakalandı

14:26 - Asayiş

23 kilo 560 gram metamfetamin ele geçirildi

14:14 - Asayiş

Avukattan Ayıplı Motosiklet İsyanı

12:57 - Asayiş

Sağanak ve Dolu Tarlaları Vurdu

12:57 - Ekonomi