?>

Gazzeli çocuklar için okul bahçesini semt pazarına dönüştürdüler

KUMLUCA İLÇESİNDE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ, ÖĞRETMENLERİ VE AİLELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE KURDUKLARI MİNİ HALK PAZARINDA GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN SATIŞ YAPTI.

İnsan - 2 ay önce

Antalya’nın Kumluca ilçesinde anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri öncülüğünde kurdukları mini halk pazarında Gazzeli çocuklar için satış yaptı. Sebze ve meyvenin yanı sıra çeşitli yiyecekler de satan öğrencilerin pazarı ilgi gördü.

Bağlık Mahallesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Portakal Çiçeği Anaokulu bahçesinde kurulan mini halk pazarında, velilerin evlerinde hazırladıkları pasta, börek, tatlı ve içeceklerin yanı sıra yine velilerin sera ve bahçelerinden topladıkları sebze- meyveler tezgahlarda sergilendi. Halk pazarlarında büyüklerinin tezgahlarda sebze ve meyve sattığı gibi minik öğrenciler de tezgah başına geçerek sebze, meyve ve el yapımı gıda ürünlerini pazarladı. Miniklerin halk pazarına veliler ve çevre sakinleri de ilgi gösterdi. Halk pazarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler de ziyaret etti.

Anaokulu müdürü Fatih Çelik, "Her sene geleneksel olarak düzenlediğimiz halk pazarımızı bu sene Gazzeli çocuklar için kurduk. Bu pazarın kurulma amacı çocuklarımızın yardımseverlik duygularını geliştirmek, kendi özgüvenlerini artırmak ayrıca bu pazardan elde edilecek geliri Gazzeli çocuklar için harcanacak. Bu pazarda okul olarak bizim bir maliyetimiz yok. Velilerimizin evlerinde hazırladıkları ürünler ve seralarından veya bahçelerinden topladıkları ürünler, öğrencilerimiz tarafından satışa sunuluyor. Böylelikle hem öğrencilerimizin özgüvenleri gelişiyor hem de yardımseverlik duyguları geliştirilmiş oluyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

El-Cezeri’nin mirası Cizre’deki Bilim Fuarında devam ettirildi

2026-05-07 10:25 - Teknoloji

Türkiye, oy birliği ile Uluslararası Ulaştırma Forumu’nun 2027 Dönem Başkanlığına seçildi

2026-05-07 12:50 - Siyaset

Defne Kurt yılın sporcusu seçildi

2026-05-07 12:27 - Spor

Yıldırım’da Hıdırellez coşkusu

2026-05-07 12:09 - Siyaset

Doğanın bir armağanı gibi duran şelale görenleri mest etti

2026-05-07 11:47 - Gündem

İlgili Haberler

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı haziran ayında 35 bin yolcuya hizmet verdi

18:39 - İnsan

Prof. Nicholas A. Kotov Atatürk Üniversitesinde konferans düzenledi

18:14 - İnsan

Biçerdöver kullanan Eskişehir Valisi Yılmaz: "Valiniz ne güzel çiftçilik yapıyor"

17:37 - İnsan

Ege Bölgesi Erzurum Federasyonu’ndan Erzurum’a güçlü mesaj

17:33 - İnsan

Gediz Tarhana Festivalinde duygulandıran farkındalık

17:12 - İnsan

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan