?>

Geleceğin Bursa’sı için söz vatandaşta

Bursa’nın ‘kent anayasası’nı oluşturacak olan 1/100. 000 ölçekli çevre düzeni planı çalışmalarına halkın katılımını sağlamak amacıyla büyükşehir belediyesi ve bursa kent konseyi tarafından başlatılan "hayalimizdeki bursa’yı konuşuyoruz" toplantıları, son olarak karacabey ilçesinde düzenlendi.

Gündem - 2 gün önce

Bursa’nın ‘Kent Anayasası’nı oluşturacak olan 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarına halkın katılımını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından başlatılan "Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz" toplantıları, son olarak Karacabey ilçesinde düzenlendi.

1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı ile ilgili Bursa Planlama Ajansı ve Danışma Kurulu rehberliğinde çalışmalar sürerken, Bursa Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan ‘Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz’ toplantıları son olarak Karacabey Kent Konseyi ev sahipliğinde Karacabey Ergün Koç Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Karacabey Kent Konseyi Başkanı Abdullah Akkoç, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

‘Söz senin, gelecek hepimizin’ sloganıyla başlatılan çalışmaların tüm ilçelerde devam ettiğini söyleyen Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, 2050 vizyonlu 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda halkın da söz hakkı olmasını istediklerini belirtti. Tüm kent konseyleriyle iş birliği halinde sivil ayağın geleceğe ilişkin düşüncelerini aldıklarını ifade eden Aksoy, vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin, muhtarların toplantılara ilgi gösterdiğini ve aldıkları geri dönüşlerin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Süreçte kendilerine destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve kent konseylerine teşekkür eden Aksoy, tüm ilçelerin ardından ortaya çıkan görüşlerin rapor haline getirileceğini ve kamuoyuyla paylaşılacağını anlattı.

Karacabey Kent Konseyi Başkanı Abdullah Akkoç, kentin geleceğine ışık tutacak bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Hayallerindeki Karacabey’i ve Bursa’yı konuşarak katkı sunacaklarını belirten Akkoç, sadece bugünü değil çocukların ve gençlerin yaşayacağı Karacabey’i şekillendirmeyi amaçladıklarını anlattı. Karacabey’deki tüm kesimleri bu sürece dahil etmek için çalıştıklarını söyleyen Akkoç, iş birliğinden dolayı Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür etti.

Karacabey Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdinç Özer, ortak akıl çerçevesinde tüm toplum katmanlarının fikir, öneri ve şikayetlerine önem verdiklerini, bu toplantıların Çevre Düzeni Planı çalışmalarında vatandaşın da söz hakkı olmasına katkı sağladığını belirtti.

Konuşmaların ardından yuvarlak masa toplantılarına geçildi. ‘İlçenizin zayıf yönleri nelerdir? İlçenizin güçlü yönleri nelerdir? İlçenizi ve Bursa’yı 2050 yılında nasıl görmek istiyorsunuz? Geleceğe dair eleştirileriniz, önerileriniz, yerel ve merkezi yönetime yönelik beklentileriniz nelerdir?’ başlıklarının ele alındığı toplantıda, katılımcılar Karacabey’e dair beklentilerini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Ne Ünlüdür? Ne Yenir?

2025-05-26 16:28 - Marmaris

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

MARMARİS PLAJINDAKİ BAKIMSIZ TUVALETLER TEPKİ ÇEKTİ

2025-05-23 13:23 - Marmaris

MBA Okulları EUROTOX 2025’e Damga Vuruyor

2025-05-28 12:43 - Gündem

Motosiklet kazasında yaralanan yayayı güneşten şemsiye yardımıyla korudular

2025-05-21 18:42 - Asayiş

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

DİZİ VE FİLM SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ MARMARİS!

2025-05-22 11:54 - Marmaris

Datça'da Tamirci Ustası İşyerinde Ölü Bulundu

2025-05-24 12:36 - Asayiş

Başsavcı Yasin Emre öğrencilerle bir araya geldi

2025-05-21 17:15 - İnsan

Kızkumu Plajı'ndaki İhale İddiaları Meclis Gündeminde

2025-05-23 13:15 - Marmaris

İlgili Haberler

Plastik kirliliğine karşı ortak mücadele mesajı

14:38 - Gündem

Erciyes’te görsel şölen

14:21 - Gündem

Danıştay kararının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak idari sınır tartışması sonuçlandı

14:25 - Gündem

Giresun’da "Çevrene İyi Bak" etkinliği düzenlendi

14:11 - Gündem

Geben Vadisi milli park oldu

14:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Üreticilere ’Fidan dip kurdu’ uyarısı

12:18 - Gündem

Masaj Salonuna Fuhuş Operasyonu

11:31 - Asayiş

Dünya MS Gününde Önemli Uyarı

11:29 - Sağlık

Drift NEU Sezonun İkinci Ayağına Hazırlanıyor

11:16 - Spor

Güneş Gözlüğü Satışları Sezon Öncesi Coştu

10:30 - İnsan