?>

Genç hasta, kapalı kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu

GAZİANTEP’TE 30 YAŞINDAKİ HASTA, KAPALI YÖNTEMLE AORT KAPAK VE AORT DAMAR DEĞİŞİMİ YAPILARAK SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

Sağlık - 5 ay önce

Gaziantep’te 30 yaşındaki hasta, kapalı yöntemle aort kapak ve aort damar değişimi yapılarak sağlığına kavuştu.

Gaziantep Özel Anka Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökaslan, 30 yaşındaki Hüseyin Can Durmaz’a kapalı yöntemle aort kapak ve aort damar değişimi ameliyatı gerçekleştirdi. Nefes darlığı, göğüs ağrısı, spor yapamama ve yürüyüşlerde zorlanma şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına başvuran Durmaz’a birçok merkezde açık kalp ameliyatı önerildi. Kapalı yöntemle yapılan ameliyatları araştırırken Gaziantep Özel Anka Hastanesi’ne ulaşan hasta, Prof. Dr. Gökhan Gökaslan ve ekibi tarafından değerlendirildi.

Yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonrası uygun bulunan hasta için yalnızca 4 santimetrelik kesi ile kapalı aort kapak ve aort damar değişimi ameliyatı planlandı. Başarılı geçen operasyonun ardından Hüseyin Can Durmaz, 4 gün sonra taburcu edilerek günlük yaşamına kısa sürede döndü. Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Durmaz, Prof. Dr. Gökhan Gökaslan, Kalp ve Damar Cerrahisi Koordinatörü Mustafa Artar ve Anka Hastanesi kalp merkezi ekibi ile operasyon sonrası bir araya geldi.

Prof. Dr. Gökhan Gökaslan, kapalı yöntemle yapılan kalp cerrahisi uygulamalarının uygun hastalarda daha küçük kesi, daha az ağrı, hızlı iyileşme sağladığı ve hastanede kalış süresinin kısaldığını belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

İlgili Haberler

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nden ölenlerin sayısı 10’a yükseldi

13:22 - Sağlık

Türk Kızılay Kütahya’da kan alma birimi kuruyor

13:04 - Sağlık

Manisa İl Sağlık Müdürü Zeren’den sıcak hava uyarısı

12:34 - Sağlık

Yazın ishal vakaları artıyor

12:17 - Sağlık

Gebelikte seyahat edecek anne adaylarına önemli uyarı

11:04 - Sağlık

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş