?>

Gençler "Ctrl+Alt+For Who?" projesi kapsamında buluştu

Luslararası gençlik değişim programı’na ev sahipliği yapan erzurum, çeşitli ülkelerden gelen misafirleri ağırlıyor.

Eğitim - 2 ay önce

Uluslararası Gençlik Değişim Programı’na ev sahipliği yapan Erzurum, çeşitli ülkelerden gelen misafirleri ağırlıyor.

Bu kapsamda Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Sivil Toplum Destekleme Derneği (SİTODED) tarafından yürütülen "Ctrl+Alt+For Who?" projesi ile İrlanda, İspanya, İtalya, Litvanya, Kuzey Makedonya ve Gürcistan’dan Erzurum’a gelen 35 gençle bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen bu gençlik değişim projesi, dijitalleşmenin etkilerini tartışan atölye çalışmalarıyla gençleri bilinçlendirmeyi hedefliyor. Erzurum’da bulunan katılımcılar, dijitalleşmenin faydaları ve riskleri üzerine gerçekleştirilen workshoplara katılmanın yanı sıra, farklı kültürleri tanımaya yönelik etkinliklerle de kültürel etkileşim sağlıyor.

Program kapsamında misafir gençler, Palandöken Kayak Merkezi’ni, kış sporları tesislerini ve şehrin tarihi-turistik noktalarını ziyaret etti. Erzurum’un Ekonomik İş Birliği Teşkilatı 2025 Turizm Başkenti olması sebebiyle, uluslararası tanıtım açısından önemli bir fırsat olan proje, katılımcılara şehri yakından tanıma imkânı sundu.

Dernek yetkilileri; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Ejder 3200’ün desteğiyle şehrin spor altyapısını ve kültürel zenginliklerini tanıttıklarını ifade etti. Düzenlenen kültürlerarası gecelerde her ülke kendi kültürünü paylaşarak etkileşimi artırıyor ve gençler Erzurum’un gönüllü elçileri haline geliyor.

Uluslararası projelerle gençleri bir araya getiren Erzurum, aynı zamanda turizm potansiyelini de dünyaya tanıtmış oluyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

MİLAS-BODRUM HAVALİMANINDAN REKOR PERFORMANS

2025-02-21 13:24 - Ulaşım

İlgili Haberler

Merkezefendi Belediyesinin 3. kreşinde 120 minik eğitim görecek

18:20 - Eğitim

OMÜ Rektörü Aydın: "Gençlerimizin bilimsel merakını sahaya taşıyan her girişimin yanındayız"

17:48 - Eğitim

Jandarmadan özel bireylere eğitim

17:49 - Eğitim

Tuzla’dan yola çıkan kitaplar Ağrı’da umuda dönüştü

17:41 - Eğitim

Öğr. Gör. Eroğlu: "Dezenformasyon artık ulusal güvenlik meselesidir"

17:28 - Eğitim

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor