?>

Giresun’da fındık hasadı başladı

Giresun'un sahil kesimlerinde fındık hasadı başladı.

Ekonomi - 3 saat önce

Türkiye’nin en önemli tarım ürünlerinden biri olan fındıkta, Giresun’un sahil kesimlerinde hasat başladı. Yıl boyunca bahçelerinde emek veren üreticiler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte fındıklarını toplamaya koyuldu.

Hasat öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan çiftçiler, çuvallarla topladıkları fındıkları harman alanlarına taşımaya başladı. Sahil kesiminde başlayan hasadın, ilerleyen günlerde orta ve yüksek rakımlarda da devam etmesi bekleniyor.

Giresun merkeze bağlı köylerden Ayça Toraman Yerli, yaptığı açıklamada, bu yılki hasat döneminin hem üreticilere hem de bölge ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

Toraman, "Hasat öncesinde yaklaşık 12 ay süren bir hazırlık süreci geçiriyoruz. Bahçelerin bakımı, budama, ilaçlama, gübreleme gibi birçok işin ardından bugün itibarıyla fındık toplamaya başladık. Verimin iyi olduğunu gözlemliyoruz. Umudumuz, bereketli ve kazançlı bir sezon geçirmek. Bölge halkının hemen hepsinin fındık bahçesi var. Genç, yaşlı demeden herkes hasat için bahçelere girdi. Bu yıl hasadın yaklaşık 15 gün süreceğini öngörüyoruz" dedi.

Bir diğer üretici Yaşar Işık ise sabah saatlerinden itibaren ailece bahçeye girdiklerini belirterek, "Hazırlıklarımızı önceden tamamladık. Bugün itibarıyla toplama işlemine başladık. Önce daldan topluyoruz, ardından dökülenleri yerden alarak ‘yer fındığı’ dediğimiz aşamaya geçiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sabır ve emek isteyen bir süreç bizi bekliyor. Tüm üreticilere hayırlı, bereketli bir sezon diliyorum" dedi.

Giresun’da fındık hasadı, bölgenin geçim kaynağı olmasının yanı sıra sosyal hayatı da etkiliyor. Hasat döneminde şehir dışından gelen işçiler, imece usulü yardımlaşma ve toplu çalışma kültürü, Karadeniz’in bu eşsiz tarım geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Denizli’deki ‘otobüs yolu’ projesi tartışmalara neden oldu

2025-07-28 09:59 - Gündem

Akçadağ kağıt fabrikası yeniden üretime başlıyor

2025-07-29 09:59 - Ekonomi

Aydın’da görev yapan yunus polisi kalbine yenik düştü

2025-07-28 21:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Bafra Karma OSB’de yönetim ve müteşebbis heyeti toplantısı

16:45 - Ekonomi

Bülent Kaya: "Sürdürülebilir başarı misafire verilen değerle mümkün"

14:14 - Ekonomi

Dünyaca ünlü Anzer balında referans kovanlarında sağım gerçekleşti

13:09 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: "İstanbul Havalimanı günlük 282 bin 70 yolcu ve bin 698 uçuş ile Avrupa’da en yüksek yolcu ve uçuş sayısına ulaştı"

13:09 - Ekonomi

Vali Çiçek, spor inşaatlarını denetledi

13:20 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yaşlı çiftten alkışlanacak bağış

15:15 - İnsan

Fenerbahçe, Feyenoord maçı hazırlıklarına devam etti

14:45 - Spor

Türkiye’nin Filistin meselesinde bugüne kadar attığı adımlar

14:43 - Siyaset

Üzerine kaynar su dökülen adam hastanelik oldu

14:08 - Asayiş

2 yaşındaki çocuk balkondan düştü

13:56 - Asayiş