?>

GTB başkanlarından 6 Şubat anma mesajı

GTB BAŞKANLARINDAN 6 ŞUBAT ANMA MESAJI

İnsan - 5 ay önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla ortak bir anma mesajı yayımladı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan GTB Başkanları, mesajlarında 6 Şubat’ın yalnızca bir afet tarihi değil; aynı zamanda milletçe sergilenen dayanışmanın ve yeniden ayağa kalkma iradesinin de simgesi olduğuna dikkat çekti.

GTB Başkanları mesajda, "Takvim yapraklarında sıradan bir gün gibi görünen 6 Şubat, gerçekte ülkemizin hafızasına kazınan önemli bir dönüm noktasıdır. 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler; şehirlerimizi, sosyal hayatımızı ve ekonomik dengelerimizi derinden etkilemiştir. Aradan geçen zamana rağmen kayıplarımızın hüznü hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Bu büyük felaket, aynı zamanda milletçe sahip olduğumuz dayanışma kültürünü de güçlü biçimde ortaya koymuştur. Depremin hemen ardından devletimiz öncülüğünde başlatılan çalışmalar; sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve gönüllülerin katkılarıyla kısa sürede geniş bir seferberliğe dönüşmüş, Türkiye’nin dört bir yanından gelen destekler birlik ve beraberliğimizin en somut göstergesi olmuştur. Gaziantep Ticaret Borsası olarak bizler de ilk günden itibaren sorumluluk üstlendik. Hizmet binamız başta olmak üzere tüm imkânlarımızı depremzede vatandaşlarımız için seferber ederek barınma, gıda ve temel ihtiyaçlara yönelik destekler sağladık. İslâhiye ve Nurdağı başta olmak üzere ağır hasar alan bölgelerde ekonomik hayatın yeniden canlanmasına katkı sunmak amacıyla üyelerimizle birlikte sahada aktif rol aldık. Çünkü biliyoruz ki afetlerin yaralarını sarmak, yalnızca fiziki yapıları yeniden inşa etmekle değil; üretimi sürdürmek, istihdamı korumak ve ticari hayatı güçlendirmekle mümkündür. Felaketin ardından geçen süre, yalnızca kayıplarımızı değil; aynı zamanda yeniden ayağa kalkma kararlılığımızı da göstermiştir. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının farkındayız. Ancak kaybettiklerimize karşı en büyük sorumluluğumuz; daha dirençli şehirler oluşturmak, afetlere karşı hazırlık kapasitemizi artırmak ve gelecek nesillere güvenli bir yaşam bırakmaktır. Gaziantep, tarih boyunca karşılaştığı her zorluğu dayanışma ve çalışma kültürüyle aşmış bir şehirdir. Bugün de aynı inançla üretmeye, ticareti geliştirmeye ve ülkemizin ekonomik gücüne katkı sunmaya devam ediyoruz. 6 Şubat’ı unutmamak; yalnızca geçmişi hatırlamak değil, geleceği daha sağlam temeller üzerine inşa etmek demektir. Bu bilinçle hareket etmeyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine sabır diliyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

19 yıllık eşine karaciğerini verdi: "Eşimin çektiği ağrıları görünce hiç düşünmeden karar verdim"

09:22 - İnsan

300 derecelik fırına aldırış etmeden 12 saat boyunca mesleklerini sürdürüyorlar

09:13 - İnsan

Keskinli çiftçisinin buğday sevinci

09:11 - İnsan

Atatürk Üniversitesinden uluslararasılaşma vizyonuna güçlü adım

09:09 - İnsan

Silajlık mısır üretimi Kars’ta her geçen gün yaygınlaşıyor

08:58 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim