?>

Güllü’nün oğlu Gülter, "Açıkçası tutuklanmasını bekliyordum ama savcılık makamı bu kararı verdiyse bir bildiği vardır"

YALOVA'DAKİ EVİNİN TERASININ PENCERESİNDEN DÜŞEREK HAYATINI KAYBEDEN GÜLLÜ'NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA ÇERÇEVESİNDE ADLİYEYE BİLGİ ALMAYA GELEN SANATÇININ OĞLU TUĞBERK YAĞIZ GÜLTER, KIZ KARDEŞİNİN ESKİ NİŞANLISININ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILMASIYLA İLGİLİ, "AÇIKÇASI TUTUKLANMASINI BEKLİYORDUM AMA SAVCILIK MAKAMI BU KARARI VERDİYSE BİR BİLDİĞİ VARDIR, BU SEBEPTEN DOLAYI VERMİŞTİR" DEDİ.

Asayiş - 2 saat önce

Yalova’daki evinin terasının penceresinden düşerek hayatını kaybeden Güllü’nün ölümüyle ilgili soruşturma çerçevesinde adliyeye bilgi almaya gelen sanatçının oğlu Tuğberk Yağız Gülter, kız kardeşinin eski nişanlısının adli kontrolle serbest bırakılmasıyla ilgili, "Açıkçası tutuklanmasını bekliyordum ama savcılık makamı bu kararı verdiyse bir bildiği vardır, bu sebepten dolayı vermiştir" dedi.

26 Eylül 2025 tarihinde Yalova’nın Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi üzerindeki apartmanın beşinci katındaki kapalı terasta ünlü şarkıcı Güllü (52), kızı ve arkadaşıyla eğlendiği sırada pencereden düşerek hayatını kaybetmişti.

Güllü ismiyle tanınan şarkıcı Gül Tut’un ölümüyle ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde olay sırasında evde bulunan sanatçının kızı Tuğyan Ülkem Gülter 13 Aralık 2025 tarihinde tutuklamış, olayı Gülter’in yaptığını söyleyen arkadaşı Sultan Nur Ulu’ya ise ev hapsi cezası verilmişti.

Olayla ilgili Yalova’da ifade vermeye çağrılan Tuğyan Ülkem Gülter’in eski nişanlısı Kervan Eminoğlu, ifade sonrası ’Kasten öldürmeye azmettirme’ şüphesiyle gözaltına alındı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı burada savcılık ifadesinin çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Şüpheli hakkında yurtdışı çıkış yasağı kararı da verildi.

Soruşturmayla ilgili Yalova Adliyesi’ne bilgi akmak için gelen sanatçının oğlu Tuğberk Yağız Gülter, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gülter, dün Kervan Eminoğlu’nun gözaltına alındığını öğrendiğini ve sabahında da Yalova’ya geldiğini söyledi.

Gülter, süreçle ile ilgili savcılardan bilgi almak üzere adliyeye geldiğini vurguladı.

Gülter, Eminoğlu hakkındaki azmettiricilik iddiasıyla ilgili ise, "Ben bu konuda kendi düşüncemi aktarmayayım. Zaten avukatlarım gerekli işlemleri kendileri hakkında başlatılacak. Keza savcılık makamı, yetkili makamlar da zaten bu işin en doğrusunu, noktası noktasına tespitini bilen kişiler" dedi.

Gülter, cezaevine gittiğini ve kardeşinin kıyafetlerini teslim ettiğini fakat görüşme gerçekleştirmediğini belirtti. Gülter, kardeşiyle iletişimini kopardığını da kaydetti. Sanık Kervan Eminoğlu ile göz göze gelmek istediğini fakat şahsın gözlerini kendinden kaçırdığını da anlattı. Gülter, "Açıkçası tutuklanmasını bekliyordum ama savcılık makamı bu kararı verdiyse bir bildiği vardır, bu sebepten dolayı vermiştir" diye konuştu.

Gülter, savcılığın yoğun bir şekilde çalıştığını ve en doğru kararı vereceğini kaydederek, "Önce Allah’ın sonra Türk yargısına güveniyorum. Keşke annem ölmeseydi" dedi.

Avukat Aycan Sevsay ise Tuğberk Gülter’in dosyada müşteki sıfatı ile yer aldığını ve dosyayı takip ettiğini söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

Türkiye’nin en büyük denizden içme suyu arıtma tesisi Muğla’da yapılacak

2026-01-18 11:55 - Sağlık

MARMARİS’İN HANGİ MAHALLELERİNDE ELEKTRİK KESİLECEK?

2026-01-16 13:05 - Marmaris

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Denizli Kayak Merkezi yeni sezonda ziyaretçi akınına uğradı

2026-01-18 13:36 - Gündem

YURDUN DÖRT BİR YANINDA KAR KIŞ KIYAMET MARMARİS’TE BAHARDAN KALMA GÜNLER

2026-01-16 12:52 - Marmaris

İlgili Haberler

İzmir’de ‘Uçan Yol’da feci kaza: 1’i ağır 3 yaralı

19:03 - Asayiş

Elazığ’da sokak ortasında tekme tokat kavga: O anlar kamerada

18:57 - Asayiş

5 günlük Deniz, hemşire şiddeti sonucu engelli kalmış

18:50 - Asayiş

Çorum’da ağaca çarpan otomobil takla attı: 4 yaralı

18:42 - Asayiş

Büyükçekmece’de feci kaza: Otomobilin çarptığı adam hayatını kaybetti

18:40 - Asayiş

Günün Manşetleri

MİTSO ÜYELERİNE NİTELİKLİ EĞİTİM İÇİN ÜNİVERSİTE–ODA İŞ BİRLİĞİ

16:04 - Gündem

LABRANDA SU İLİMİZİN FARKLI İLÇELERİNDE GÜVENLE TÜKETİLİYOR

15:58 - Gündem

Araçta binlerce sentetik hap ele geçirildi

15:29 - Asayiş

Muğlaspor savunmasıyla zirvede

15:09 - Spor

Muğlalı milli okçu Haney’e ‘Yılın Okçusu’ yarışmasında destek devam ediyor

15:08 - Spor