?>

Gündüz bakımevlerinin açılmasını zorunlu hale getiren yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı

Aile ve sosyal hizmetler bakanı mahinur özdemir göktaş, 0-66 aylık çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak gündüz bakımevlerinin açılmasını zorunlu hale getiren yönetmeliğin resmi gazete’de yayımlandığını bildirdi.

Siyaset - 2 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 0-66 aylık çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak gündüz bakımevlerinin açılmasını zorunlu hale getiren yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi.

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Aile Yılı’nda güçlü adımlar atmaya devam ettiklerini belirterek, "Planlı İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle 150’den fazla konut bulunan projelerde 0-66 aylık çocuklarımızın eğitim, gelişim, bakım, korunma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak gündüz bakımevlerinin açılmasını zorunlu hale getiren yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı" ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda denetim ve yaptırımların bakanlık tarafından titizlikle yürütüleceğini vurgulayan Bakan Göktaş, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere bu önemli adımın atılmasında ve aile dostu şehirleri hayata geçirmemizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Evlatlarımıza ve ailelerimize hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

2025-08-08 14:18 - Ulaşım

Marmaris Açıklarında 14 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-08-07 11:47 - Marmaris

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

İlgili Haberler

MGK Bildirisi: Terörsüz Türkiye vurgusu, Gazze ve bölgesel gelişmeler masada

20:11 - Siyaset

BBP Genel Başkanı Destici, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler ile bir araya geldi

19:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı.

17:15 - Siyaset

AK Parti Karatay 81. İlçe Danışma Meclisi gerçekleştirildi

15:51 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Tam manasıyla egemen, toprak bütünlüğü olan bir Filistin devletinin kurulması Orta Doğu barışının kapısıdır"

15:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kızıl şahin emin ellerde

16:02 - Gündem

Motosiklet sürücülerine 1 buçuk saatte 456 bin TL ceza kesildi

15:23 - Asayiş

Anne-babasını öldüren cinayet zanlısı tutuklandı

14:55 - Asayiş

Engelli gencin polislik hayali gerçek oldu

14:34 - İnsan

ATM önünde unutulan şüpheli çanta polisi alarma geçirdi

14:26 - Asayiş