?>

Gürcistanlı ekip, Adıyamanda genç kadını enkaz altından çıkardı

GÜRCİSTAN'DAN ADIYAMAN'A GELEN ÖZEL EĞİTİMLİ İTFAİYE EKİBİ, GECE BOYUNCA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR SONUCU GENÇ BİR KADINI SAĞ OLARAK ENKAZDAN ÇIKARDI. GÜRCİSTAN'DAN AYRICA 40 İTFAİYECİNİN DAHA GÖNDERİLECEĞİ AÇIKLANDI.

Genel - 2 yıl önce

Gürcistan’dan Adıyaman’a gelen özel eğitimli itfaiye ekibi, gece boyunca devam eden çalışmalar sonucu genç bir kadını sağ olarak enkazdan çıkardı. Gürcistan’dan ayrıca 40 itfaiyecinin daha gönderileceği açıklandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili vuran 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Türkiye’ye gelen yabancı arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Gürcistan’dan Adıyaman’a gelen 60 kişilik özel eğitimli itfaiye ekibi, gece boyu devam eden çalışmalarda genç bir kadını enkazdan kurtardı. Gürcistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gürcistanlı ekibin saha kampı kurduğu ve Adıyaman Valiliği ile koordinasyon içinde faaliyet gösterdiği belirtilerek, "Gürcistan’dan gelen kurtarma ekibi, depremin yıkıcı sonuçlarının ortadan kaldırılması ve kurtarma önlemlerinin uygulanması yönünde özel eğitim almış itfaiyecilerdir. Gece boyunca arama-kurtarma operasyonları çerçevesinde Adıyaman’da genç kadını enkaz altından çıkardılar. Gürcistanlı itfaiyecilerin bu yönde çalışmaları devam ediyor. Grupta eğitimli köpekler de var. Kurtarma ekibi, modern cihazlar, dronlar, iletişim ekipmanı ve ilgili tüm özel kurtarma ekipmanı ile donatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili’nin talimatı üzerine, ilerleyen saatlerde Adıyaman’a 40 itfaiyecinin daha gönderileceği aktarıldı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

KÖRFEZ TEMİZLENECEK

2023-02-06 11:32 - Marmaris

MARMARİS DEPREMZEDELER İÇİN HAZIR

2023-02-08 11:58 - Marmaris

Marmaris Ticaret Odası, Marmarisin turizm haritasını hazırladı

2023-02-02 14:30 - Kültür Sanat

Selçuk İnan: Deprem sırası ve sonrası görmüş olduğum manzara kelimelerle ifade edemeyeceğim kadar acı

2023-02-07 16:30 - Spor

Muğlanın 6 ilçesinde kısmi kar tatili

2023-02-05 23:00 - Eğitim

ÜCRETSİZ SEYAHAT UYGULAMASI TEKRAR SÜZGEÇTEN GEÇİRİLMELİ

2023-02-04 11:04 - Gündem

Kalinda Antik Kenti gün yüzüne çıkacak

2023-02-01 13:30 - Kültür Sanat

Datçadan 17 kişilik ekip deprem bölgesi için yola çıktı

2023-02-06 14:00 - Genel

Milletvekili Gökcan; “53 bin 296 öğrencimiz ücretsiz yemekten yararlanacak”

2023-02-06 11:30 - Eğitim

Psikolojik Kampının dördüncü gününde Stratonikeia Antik Kentini gezdiler

2023-02-02 15:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Elazığ’da konteyner kentlerde son tahliye tarihi 1 Ağustos

21:21 - Genel

Pakistan Büyükelçiliği, "Mango Festivali" düzenledi

21:15 - Genel

Sosyal medya fenomeni ’Çello Mustafa’ hayatını kaybetti

18:41 - Genel

İzmir’de orman yangınlarından etkilenen vatandaşların yaraları sarılıyor

18:45 - Genel

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte teraryum hazırladı

18:14 - Genel

Günün Manşetleri

Özel Çocuklar İçin Rafting Keyfi

15:45 - Genel

Vahşi Cinayet Aydınlandı

15:08 - Asayiş

Kuruyan Göletteki Balıklar Kurtarıldı

14:55 - Gündem

Ekipler kayıp Rojda için seferber oldu

14:34 - Asayiş

Venessa Seramik'ten 3 Milyon Liralık Sanat Eseri

14:09 - Genel