?>

Güvenilir gıda farkındalığı okullardan sahaya taşındı

NİĞDE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN OKULLARDA VERİLEN GÜVENİLİR, HİJYENİK VE SAĞLIKLI GIDA EĞİTİMLERİ SAHAYA TAŞINDI.

Eğitim - 5 ay önce

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından okullarda verilen güvenilir, hijyenik ve sağlıklı gıda eğitimleri sahaya taşındı.

Eğitim çalışmaları kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri tarafından öğrenciler ilk olarak sınıf ortamında bilgilendirildi. Eğitimlerde çocuklara güvenilir gıdanın ne olduğu, gıda alışverişi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği, ambalajlı ürünlerde etiket okuma alışkanlığı, son tüketim tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki fark, hijyen kurallarının önemi ile sağlıklı beslenmenin temel prensipleri anlatıldı.

Öğrencilere ayrıca gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesinin önemi, açıkta satılan ürünlerin taşıdığı riskler, el yıkama ve kişisel hijyenin gıda güvenliğiyle doğrudan ilişkisi örneklerle aktarıldı.

Okulda verilen eğitimin ardından teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi amacıyla öğrenciler, öğretmenleri ve gıda kontrol ekipleriyle birlikte market denetimlerine katıldı. Denetimler sırasında öğrenciler, raflardaki ürünlerin etiketlerini inceleyerek son tüketim tarihlerini kontrol etti, ürünlerin muhafaza şartlarını gözlemledi ve öğrendikleri bilgileri sahada uygulama imkanı buldu.

Gerçekleştirilen denetimlere İl Tarım ve Orman Müdürü Furkan Mete, İl Müdür Yardımcısı, Gıda ve Yem Şube Müdürü, şube personeli ile okul müdürü ve sınıf öğretmeni de katıldı.

Çalışmaları değerlendiren Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Furkan Mete, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, "Onlara küçük yaşta güvenilir gıdanın ne olduğunu anlatabilirsek, bilinçli tüketimi de hayatlarının bir parçası haline getirebiliriz. Bugün attığımız bu adımlar, yarın daha sağlıklı bir toplum olarak karşımıza çıkacaktır. Eğitimle başlayan bu süreci sahadaki denetimlerimizle destekliyor, çocuklarımızdan başlayarak toplumun her kesiminde güvenilir gıda farkındalığını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi

2026-02-06 17:29 - Asayiş

İlgili Haberler

YKS’nin zirvesi yine Kartal AİHL oldu: Türkiye dereceleri peş peşe geldi, başarının sırrını anlattılar

19:13 - Eğitim

Geleceğin Meslekleri Programında Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Ele Alındı

19:21 - Eğitim

Torununa destek için 46 yıl sonra sınava girdi, Türkiye birinciliğiyle gururlandı

19:15 - Eğitim

Vali Erol, LGS’de tam puan alan öğrencileri ağırladı

18:24 - Eğitim

Alaplı’da gençler telefon ekranından tezhip sanatına yöneldi

17:07 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim