?>

Hak-İş: “Mamak’ta emekçilerin onaylamadığı sözleşmeyi asla kabul etmeyeceğiz”

Hak-iş-hizmet-iş sendikası, “mamak'ta emekçilerin onaylamadığı sözleşmeyi asla kabul etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Siyaset - 1 yıl önce

Hak-İş-Hizmet-İş Sendikası, “Mamak’ta emekçilerin onaylamadığı sözleşmeyi asla kabul etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Hak-İş-Hizmet-İş Sendikası ile Mamak Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri müzakerelerinden sonuç alınamaması üzerine grev kararı alındı. Hak-İş konu üzerine açıklama yayımladı. Açıklamada, “Mamak Belediyesi şirketi çalışanı bin 480 üyemiz için yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal görüşme süreci ve arabulucu nezdinde yapılan müzakerelerde anlaşma sağlanamadığından dolayı grev kararı alınmıştır” denildi.

31 Mart Yerel seçimlerden önce Mamak Belediyesi iş yerlerinde bizzat Belediye Başkanı tarafından işçilere, ücretlerinin düşük olduğu, seçimi kazanmaları halinde ücretlerin Ankara’da en yüksek ücreti alan ilçe belediyelerin seviyesine çıkarılacağının sözü verildiği hatırlatılan açıklamada, "Emekçiler ve Mamaklılar Sayın Başkanın verdiği bu sözün yerine getirilmesini beklerken, teklif edilen ücret emekçiler tarafından tepki çekmiş ve kabul görmemiştir. Mamak Belediyesi yönetiminin çalışanlara 1 yıl için önerdiği ve Sayın Belediye Başkanı tarafından kamuoyuna duyurulan rakam yüzde 43’tür. Oysa yıllık enflasyon verileri bu rakamın çok üstündedir. Mamak halkına gece gündüz hizmet eden emekçiler geçinemiyor, kirasını ödeyemiyor, çoluk çocuğuna bakamıyor. Her geçen gün kredi kartlarına, esnafa borçları katlanarak büyüyor” ifadelerine yer verildi.

Teklif edilen ücretin beklentilerden uzak olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin yaptığı açıklamada; “Emekçinin hakkı her şeyden önemlidir” diyor ancak teklif ettiği ücret zammı çalışanların beklentilerinden çok çok uzaktır. Yıllık enflasyon oranının yüzde 51.97 olduğu ülkemizde, belediyenin borcunu bahane ederek işçilere yüzde 43 zam teklif edilmesi ne Hizmet-İş Sendikamızın ne de üyemiz emekçilerin kabul edebileceği bir artış değildir. Hizmet-İş Sendikası olarak, emekçilerin işi, aşı ve geleceği bizler için her şeyden önemlidir. Bunun içindir ki sunulan ücret teklifinin kabul etmiyor, üyelerimizin haklarını ve geleceklerini korumak için tüm yasal haklarımızı kullanıyoruz. Üyelerimizin reddettiği, işveren tarafından dayatılan bu sefalet ücretini kabul etmeyişimizin, hangi siyasi amaçlı talepleri ihtiva ettiğini merak ediyoruz? Bizim ve üyelerimizin toplu iş sözleşmesini siyasi bir hesaplaşma ve inatlaşmaya dönüştürmek gibi bir anlayışımız olmadı, olamaz” denildi.

Mamak Belediyesi’nde bundan öncede olduğu gibi bundan sonrada üyelerinin onaylamadığı bir sözleşmeyi kabul etmeyeceklerinin vurgulandığı açıklamada, toplu iş sözleşmesinin masada, üyelerinin kabulü ve sosyal tarafların imzası ile bitirmek istenildiği kaydedildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

SERÇE PARMAK DEYİP GEÇME: İŞTE MARİFETLERİ

2024-08-28 11:59 - Genel

Ferdi Kadıoğlu, gelişimiyle Premier Lig’e adım attı

2024-08-28 11:14 - Spor

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

Bodrumlu balıkçılar, 316 kiloluk dev orkinos yakaladı

2024-08-31 14:10 - Genel

“NOEL BABA” VE “YÜCE ANA TANRIÇA'NIN YERİ DEMRE

2024-08-31 14:56 - Gezi

YAYLALI MARMARİSSPOR BAŞKANLIĞI’NDAN İSTİFA ETTİ

2024-09-03 16:01 - Spor

THY kabin amiri Onur Aykanat’ın öldüğü kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-30 18:59 - Asayiş

MARMARİS'TE KAYBOLAN RUS TURİSTİN ÖNCE TELEFONU, SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

2024-08-31 14:04 - Asayiş

İlgili Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Kars’ta

18:07 - Siyaset

CHP’li Yazıhan Belediye Başkanı Göçer: "İhraç parti içinde kırbaç gibi kullanılıyor"

16:58 - Siyaset

Miran: "Kamu personel sistemi emeği merkeze almalı"

14:52 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye’deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

14:52 - Siyaset

Merkezefendi Halk Şarküteri vatandaşlara uygun fiyatlı süt ürünleri sunuyor

14:29 - Siyaset

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan