?>

Hamaney: "İsrail'e Cevap Verirken Tereddüt Yok"

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran'da kıldırdığı cuma namazında İsrail'e karşılık verileceğini belirtti ve Müslümanlar arasında birlik çağrısında bulundu.

Dünya - 8 ay önce

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, 4 yıl aradan sonra Tahran'da kıldırdığı cuma namazı hutbesinde, İsrail'e karşı tereddüt etmeden yanıt verileceğini belirtti. Hutbe sırasında tüfekle sahneye çıkan Hamaney, Müslüman ülkelerin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. "Müslümanlar kendi aralarında birlik sağlarsa, Allah'ın izzeti onlarla olur" diyen Hamaney, İslam düşmanlarının siyaseti olan bölme ve parçalama stratejisine dikkat çekti.

Hamaney, "İran milletinin düşmanı Filistin milletinin düşmanıdır" diyerek, tüm İslam dünyasının düşmanı olarak gördüğü İsrail'in saldırganlıklarına karşı uyanık olunması gerektiğini ifade etti. Filistinlilerin Aksa Tufanı Operasyonu'nu meşru bir savunma olarak tanımlayan Hamaney, bu direnişin desteklenmesinin de hakkı olduğunu belirtti.

Hamaney, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği “Gerçek Vaad 2” operasyonunun da meşru olduğunu, "Silahlı kuvvetlerimizin eylemi, işgalci Siyonist rejime karşı verebileceğimiz en hafif cezaydı" sözleriyle ifade etti. Gelecekte de gerekeni yapmaya devam edeceklerini söyleyen Hamaney, "Mantıklı ve haklı olanı yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu önemli hutbe, Hamaney'in liderlik tarzını ve İran'ın bölgedeki duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Avşar’a özgü 30 yerel üzüm ırkı ıslah edilmeyi bekliyor

2024-10-03 09:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

Türkiye ve Azerbaycan İş Birliği

13:24 - Dünya

Tren Seferleri Şüpheli Paket Nedeniyle Felç Oldu

15:38 - Dünya

Almanya’da 11 Havalimanında 24 Saatlik Grev

12:22 - Dünya

Trump, Gazze’nin Yeniden İnşası İçin Büyük Yatırım Planlıyor

12:30 - Dünya

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş