?>

Hatay’daki orman yangınıyla ilgili Vali Masatlı’dan açıklama: "Şu an itibarıyla can ve mal kaybımız söz konusu değil"

Vali mustafa masatlı

Asayiş - 3 ay önce

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hassa ilçesinde çıkan orman yangınına 173 araç ve 470 personellerle müdahale edildiğini belirterek 2 mahallenin tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi.

Yangın, Hassa ilçesi Yukarıbucak Mahallesi’nde saat 19.05’de ormanlık alanda çıktı. Yangının çıktığı bölgedeki ormanlık alan kısa sürede alevlere teslim oldu. Alevlerin fark edilmesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hatay Valiliği koordinesinde yangına; Orman Bölge Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve diğer kurumlarla birlikte 173 araç ve yaklaşık 470 personelle müdahale çalışmaları sürüyor. Ormanlık alanda çıkan yangına yakın olan Yukarıbucak ve Bademli Mahallelerinde bulunan 540 kişi tahliye edildi. Tahliye edilen vatandaşlar, Geçici Konaklama Merkezlerine yerleştirildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yangın bölgesine gelerek ekiplerden alevlerin ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

Vali Masatlı, şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını belirterek, "Bugün saat 19.10 civarında 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen ihbarla Yukarıbucak ve Bademli bölgesinde yangın ihbarı verildi. Bunun üzerine başta Orman Bölge Müdürlüğümüzün ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ve kamu kurumlarımıza bağlı ekipler bölgeye intikal ettiler. Şu an itibarıyla bölgemizde 173 araç ve 470 personelle yangına müdahale ediliyor. Yukarıbucak ve Bademli Mahallemizde tedbir amaçlı 540 vatandaşımızı tahliye ediyoruz. Talep halinde boş konteynerlerimize vatandaşlarımızı yerleştireceğiz. Bizim açımızdan şu an için rüzgarla ilgili önemli bir risk söz konusu değil. Arkadaşlarımız yangınla ilgili genel manada gerekli öngörülerle tedbirlerini alıyorlar. Araç ve personel planlaması yapılıyor. İnşallah çok önemli ve olumsuz bir sonuçla karşılaşmayacağız. Şu an itibarıyla can ve mal kaybımız söz konusu değil" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

2025-08-08 14:18 - Ulaşım

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

Marmaris Açıklarında 14 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-08-07 11:47 - Marmaris

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Polisten kaçmak isteyen 15 yaşındaki sürücü böyle yakalandı

21:56 - Asayiş

Niğde’de traktörün altında kalan 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

21:58 - Asayiş

Göçmen kaçakçılığı organizasyonunda CHP’li belediyenin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Vekili örgüt lideri çıktı

21:52 - Asayiş

Sarp Sınır Kapısı’nda 6 ton mandalina imha edildi: Zirai ilaç kalıntısı tespit edildi

21:48 - Asayiş

Havran’da kamyon ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

21:36 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kaleboğazı Markası MİTSO’da: Coğrafi İşaret Teşekkürü

17:29 - Genel

Büyükşehir Ücretsiz HPV Aşısı Başvurularını Almaya Devam Ediyor

17:28 - Sağlık

Milas Belediyesi Personellerine Yönelik Sağlık Taraması Gerçekleştirildi

17:20 - Sağlık

Derince’ye Çok Amaçlı Sosyal Alan’da Sona Yaklaşıldı

17:20 - Genel

Yalıkavak Plaj Caddesi’nde 2. Etap Çalışmaları Başladı

17:20 - Genel