?>

Hayvanseverler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde eylem yaptı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÖNÜNDE EYLEM GERÇEKLEŞTİREN HAYVANSEVERLER ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPAN NESRİN ÇİÇEK, "GELİN, HERKESİN YÜREĞİNİ SIZLATAN VE BU YÜZYILA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERİ EL BİRLİĞİYLE ORTADAN KALDIRALIM. LÜTFEN YAŞAM ALANLARINI GÖNÜLLÜLERE AÇIN" DEDİ.

Genel - 3 saat önce

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde eylem gerçekleştiren hayvanseverler adına basın açıklaması yapan Nesrin Çiçek, "Gelin, herkesin yüreğini sızlatan ve bu yüzyıla yakışmayan görüntüleri el birliğiyle ortadan kaldıralım. Lütfen yaşam alanlarını gönüllülere açın" dedi.

Akpınar Mahallesi’nde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Doğal Yaşam Alanı’nda aç ve susuz bırakılan onlarca köpeğin birbirini parçaladığı iddiası dün gündeme gelmişti. Tepki çeken iddialarla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, hayvanseverler bugün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplandı. Eylem yapan hayvanseverler, yürek sızlatan bu tür görüntülerin son bulması ve yaşam alanlarının gönüllülere açılması için yetkililere çağrıda bulundu. "Yaşam hakları konusunda sınıfta kaldılar"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan hayvan hakları savunucusu Nesrin Çiçek, "Bizim şehri iktidardan alıp muhalefete tekrar teslim etmemizin ana nedeni, bizimle beraber yaşam hakları konusunda direniş gösterdikleri içindi. Fakat sınıfta kaldıklarının altını çizmek istiyoruz. Biz herkesin kulağına bir küpe takmak istiyoruz. Yaşam alanları, 2028 yılına kadar kanunen süresi olan alanlardır. Peyderpey altyapısı oluşturularak hayvanlar yaşam alanlarına alınması gerekirken, ilçelerden gelen, hiçbir şekilde altyapısı olmayan küçük arabalara 25 tane köpeğin sığdırıldığı, saman balyası ipleriyle bağlanarak yaşam alanlarına getirildiğini biliyoruz. Oysa ki bizim şehrimizde bir protokol yapıldı. İşin ehli Tepebaşı Bakım Evi ve Odunpazarı Bakım Evi, kısırlaştırma merkezi olarak çok çok daha verimli olabilirdi. Trafik ışıklarında bile geçmeyi, dur-kalk yapmayı bilen hayvanlar şehrin içerisinden sürgün edilerek barınaklara götürüldü. Kırsalda yaşam mücadelesi veren, zaten barbarlaşmış, yaşamı mücadeleyle kazanmış hayvanların orta göbeğine atıldı" şeklinde konuştu. "Bu yüzyıla yakışmayan görüntülerini el birliğiyle ortadan kaldıralım"

Sözlerinin devamında ilgili kişi ve kurumlara çağrıda bulunan Çiçek, şunları söyledi:

"Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB), Türkiye’nin lokomotifidir. En mahir ustalar bu şehirde yetişmiştir. Gelin, bütün iş adamlarını harekete geçirin. Tüm insanlara, ’Biz çok güzel şeyler yaptık, yapıyoruz’ diye halının altına süpürmek yerine; STK’lar, gönüllüler, iş adamları, ocak başkanlarıyla gelin, şu herkesin yüreğini sızlatan ve bu yüzyıla yakışmayan görüntülerini el birliğiyle ortadan kaldıralım. Lütfen yaşam alanlarını gönüllülere açın. Türk insanı vicdanlıdır. Bugüne kadar bu hayvanları zaten bizler el birliğiyle yaşattık, bundan sonrasını da başarabiliriz. Ayşe Ünlüce’ye de sesleniyorum: Lütfen yaşam alanını gerçek sahiplerine, işin ehli olanlara, kırsal hizmet yapanlara, kısırlaştırmayı başarabilenlere teslim edin, günlük besleme yapanlara istişare edecek toplantılar yapın ve kaldırın."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

Türkiye’nin en büyük denizden içme suyu arıtma tesisi Muğla’da yapılacak

2026-01-18 11:55 - Sağlık

MARMARİS’İN HANGİ MAHALLELERİNDE ELEKTRİK KESİLECEK?

2026-01-16 13:05 - Marmaris

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Denizli Kayak Merkezi yeni sezonda ziyaretçi akınına uğradı

2026-01-18 13:36 - Gündem

YURDUN DÖRT BİR YANINDA KAR KIŞ KIYAMET MARMARİS’TE BAHARDAN KALMA GÜNLER

2026-01-16 12:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak: "Türk bayrağı özgürlük destanıdır"

20:35 - Genel

Yazar Ahmet Turan Alkan Bursa’da toprağa verildi

20:01 - Genel

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 81’e çıktı

19:16 - Genel

İBB kreşinde istismar ve darp iddiası: Çocukları tacize uğrayan aile şikayetçi oldu

18:28 - Genel

MHP’li Özdemir: "Sarız’ın kalkınması için üzerinde çalıştığımız projelerimizin sonuna geldik"

17:23 - Genel

Günün Manşetleri

MİTSO ÜYELERİNE NİTELİKLİ EĞİTİM İÇİN ÜNİVERSİTE–ODA İŞ BİRLİĞİ

16:04 - Gündem

LABRANDA SU İLİMİZİN FARKLI İLÇELERİNDE GÜVENLE TÜKETİLİYOR

15:58 - Gündem

Araçta binlerce sentetik hap ele geçirildi

15:29 - Asayiş

Muğlaspor savunmasıyla zirvede

15:09 - Spor

Muğlalı milli okçu Haney’e ‘Yılın Okçusu’ yarışmasında destek devam ediyor

15:08 - Spor