?>

HDP önünde eylem yapan Celil Begdaş’ın avukatı: "Müvekkilimin sağlık durumu endişe vericidir"

Diyarbakır cezaevi'nde tutuklu bulunan celil begdaş'ın avukatı türkan gülistan tekin yaptığı basın açıklamasında begtaş'ın, sağlık durumunun, ailesi ve avukatları tarafından endişeyle takip edildiğini, cezaevi koşullarında yeterli tedavinin yapılmadığını belirtti.

Asayiş - 8 ay önce

Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan Celil Begdaş’ın avukatı Türkan Gülistan Tekin, HDP önünde eylem yapan ve sonrasında tutuklanan müvekkilinin sağlık durumunun endişe verici olduğunu söyleyerek, "Celil Begdaş’ın bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir" dedi.

Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan Celil Begdaş’ın avukatı Türkan Gülistan Tekin, yaptığı açıklamada Begdaş’ın ruhsal hastalıklarının da bulunduğunu ve yaşamının pamuk ipliğine bağlı olduğunu belirterek, "Celil Begdaş’ın bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir. Cezaevi şartlarında tam olarak tedavi görmesi ve tedavisinin olumlu sonuçlar vermesi mümkün değildir" dedi.

Cezaevinde ve sevk edildiği hastanelerde Begdaş’ın günübirlik tedavi gördüğünü ancak bu tedavilerin yetersiz kaldığını söyleyen Tekin, “Üzülerek belirtmek isterim ki Celil Begdaş’ın kuvvetle muhtemel cezaevinde ölecek olmasıdır. Biz bu konuda gerekli hukuki başvuruları yapacağız. Anayasa Mahkemesi’nin 17. maddesindeki herkesin yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahip olduğunu buradan hatırlatıyorum" diye konuştu.

Avukat Tekin, müvekkilinin tahliye edilmesi veya infazının ertelenmesi gerektiğini belirterek, "Ancak bu durumda bile hapis cezasının infazı, mahkumun hayatı için kesin bir tehlike teşkil ediyorsa mahkumun cezasının infazı iyileşinceye kadar geri bırakılır. Maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu şartlarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen mahkumun cezasının infazı üçüncü fıkrada belirlenen usule göre iyileşinceye kadar geri bırakılabilir" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

İlgili Haberler

Bursa’da iki motosiklet çarpıştı: Kaza anı kamerada

09:06 - Asayiş

89 suçtan aranan şahıs yakalandı

09:09 - Asayiş

14 Şubat paylaşımı yapmıştı: Fenomen Merve Taşkın müstehcen yayınlara aracılık ettiği iddiasıyla hakim karşısında

08:57 - Asayiş

Arnavutköy’de çocuk parkında akran zorbalığı kamerada

08:59 - Asayiş

Emniyet şeridi ihlaliyle gelen kazayı yaya kıl payı atlattı

09:00 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş