?>

Hereke halı mirası bu merkezde gelecek nesillere aktarılacak

Kocaeli'nin körfez ilçesinde ünü dünyaya yayılan hereke halı markasının yaşatılması için kurulan hereke halısı üretim tesisi ve kültürel miras müzesi'nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Kültür Sanat - 7 ay önce

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ünü dünyaya yayılan Hereke halı markasının yaşatılması için kurulan Hereke Halısı Üretim Tesisi ve Kültürel Miras Müzesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi. Törende konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Ev hanımlarımız bu mirasın yaşatılması anlamında çok güzel bir mekanda faaliyet sürdürecek" dedi.

Körfez Belediyesi tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) desteğiyle hayata geçirilen merkezin açılış ve tanıtımı için tören düzenlendi. Törende konuşan MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, böyle bir projenin ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise Hereke’nin önemine dikkat çekerek, "Bölgemizde Hereke Kalesi, Hereke Sahili, üniversite binası, Özbek Sokak düzenlemesi gibi birçok proje hayata geçirdik ama bu proje ile adeta Hereke’nin ruhuna dokunuyoruz" dedi. "Hereke halısı üzerine birçok şey söylenebilir"

Hereke halısının bir marka olduğuna işaret eden Şener Söğüt, "Hereke halısı üzerine birçok şey söylenebilir. Gerçekten ilçemizin en önemli marka değeri. Bizler de göreve geldiğimiz günden itibaren bu değeri korumak, gelecek nesillere aktarmak, eski günlerine kavuşturmak için adımlar atıyoruz. Bu da o adımlardan bir tanesi oldu. MARKA da bizlere güçlü bir destek sundu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Köklü tarihe sahip Hereke’mizde yine tarihi taş evlerde bu çalışmayı ilçemize kazandırdık. Ev hanımlarımız bu mirasın yaşatılması anlamında çok güzel bir mekanda bu faaliyeti sürdürecekler. Çok da güzel bir yapı haline gelecek. Teşvik için ilk adımı attık. Bunu büyütmek, daha güçlü hale getirmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İpek halı dokumacılığını öğrenmek isteyen kadınlar geleneksel tezgahlarda 320 saatlik eğitim görecek. Eğitimlerin ardından evde halı dokumak isteyen kadınların da tezgahı ve iplikleri de belediye tarafından sağlanacak. Belediye, kadınların evlerindeki dokudukları halıları piyasaya sürmelerine de yardım edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

İlgili Haberler

Vezirköprü’de Aile Buluşması Bilim Şenliği

00:13 - Kültür Sanat

Karabük’te Kitap Günleri başladı

18:51 - Kültür Sanat

Tarsus’ta meyve ve sebze paketleme tesisi hizmete girdi

17:45 - Kültür Sanat

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

Beyhan’da fotosafari heyecanı

16:46 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş