?>

Hesapları ele geçirilen profesör bankalara sitem etti, "Dolandırılan ben değilim, bankalar"

Profesörü dolandırdılar

Asayiş - 4 saat önce

Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan Dr. Vejdi Bilgin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla kimlik dolandırıcılığına uğradığını ve adının karıştığı üç ayrı savcılık dosyasının bulunduğunu kamuoyuyla paylaştı. Yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlatan Bilgin, zayıf banka güvenlik sistemleri ve yetersiz yasal düzenlemelere dikkat çekti.

Yaklaşık iki ay önce, daha önce maaş hesabının bulunduğu bankası tarafından aranan Dr. Bilgin, adına görüntülü görüşmeyle hesap açılmak istendiğini ve güvenlik kontrollerinin başarısız olduğunu öğrendi. Durumu fark eder etmez e-Devlet üzerinden kontrol yapan akademisyen, beş farklı bankada adına hesap açıldığını, bazı bankalarda adına kredi kartı ve ihtiyaç kredisi kullanıldığını tespit etti.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Bilgin, dolandırıcının kendi kişisel bilgileriyle sahte bir kimlik oluşturduğunu, sadece fotoğrafını değiştirerek banka sistemlerini kandırdığını belirtti. Bazı bankalar, sahte kimliğin fotokopisini gayriresmî yollarla kendisine iletti. Olayla ilgili olarak Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne başvurarak müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Dolandırıcının, iki farklı bankadan toplamda 170 bin liralık kredi kartı ve 60 bin lira tutarında ihtiyaç kredisi kullandığını, tüm paraların aynı gün içinde harcandığını belirten Dr. Bilgin, bankalara itiraz dilekçeleri ve ihtarnameler gönderdiklerini, bazı bankalarla sorunun çözüldüğünü, ancak bazılarında hâlâ faiz işlemeye devam ettiğini aktardı.

Bankanın suç duyurusu üzerine "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek zorunda kalan Dr. Bilgin, kısa bir süre sonra bir başka bankanın ATM’sine taşla zarar verilmesi olayında da yine şüpheli olarak ifade verdi. Her iki olayda da somut delil olmamasına rağmen, sadece adına açılmış sahte hesaplar nedeniyle soruşturmalara dâhil edildi.

"Maddi manevi mağdur olan benim"

"Benim kimliğim çalınmadı, kaybolmadı. Ancak biri, tüm bilgilerimi kullanarak sahte kimlik üretmiş. Dolandırılan ben değilim, bankalar. Ama hem maddi hem manevi olarak mağdur olan benim." diyen Bilgin, bu tür olayların önlenmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve yasama organlarını acilen tedbir almaya çağırdı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

2025-05-03 15:33 - İnsan

Marmaris'te Motosiklet Çarpan 12 Yaşındaki Çocuk Öldü

2025-05-06 11:04 - Marmaris

Eski Uzman Çavuşlar Okullarda Güvenliği Sağlayacak

2025-05-07 13:41 - Gündem

YABAN DOMUZLARI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

2025-05-05 13:41 - Gündem

Marmaris Belediyesi'nde Yeni Başkan Yardımcısı

2025-05-06 15:49 - Marmaris

YAĞMUR ALTINDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

2025-05-03 14:58 - Gündem

MUĞLA'DAKİ ORGAN BAĞIŞI İZMİR'E NAKLEDİLDİ

2025-05-03 12:27 - Sağlık

On ayrı suçtan aranan şahıs JASAT operasyonuyla yakalandı

2025-05-04 14:31 - Asayiş

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

Sakartepe Rampasında Kaza

2025-05-06 09:45 - Asayiş

İlgili Haberler

Manisa’da 13 araca zarar veren şahıs hastaneye yatırıldı

14:00 - Asayiş

Özel çocukları tokatlayan kadın öğretmen tutuklandı

13:53 - Asayiş

Çanakkale’de otobüs kazası: 6 ölü

13:45 - Asayiş

Park halindeki araca taş ve yumruklarla saldırdı: Hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti

13:46 - Asayiş

Gazipaşa’da sebze yüklü tır refüjdeki palmiye ağacına çarptı: 1 yaralı

13:43 - Asayiş

Günün Manşetleri

"Paşa" Kurbanlık Piyasasının Gözdesi Oldu

13:28 - Gündem

Minik Aybars'ın Bağırsaklarından 7 Mıknatıs Çıkarıldı

13:26 - Sağlık

Göçerlerin Zorlu Yolculuğu Başladı

13:26 - Gündem

Güvenli Olmayan Gıdaların Tehlikeleri Hatırlandı

11:55 - Sağlık

3 Yaşındaki İkizlerden Resim Sergisi

11:46 - Kültür Sanat