?>

Hizmet-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Uysal: “Şırnak sürgün yeri değildir”

şırnak’ı sürgün yeri lanse etmek isteyen bazı sendikalara, hizmet iş sendikası şırnak şube başkanı nevzat uysal “şırnak sürgün yeri değildir” diyerek tepki gösterdi.

Genel - 12 ay önce

Hizmet-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Nevzat Uysal, “Şırnak sürgün yeri değildir” diyerek bazı sendikalara tepki gösterdi.

Hizmet-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Nevzat Uysal, Şırnak’ın hem tarihi ve kültürel zenginlikleri ile hem de petrolün yeni başkenti olması ile Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, Şırnak’a görevlendirilen kamu kurum personelinin sürgün edildiğini ima etmenin Şırnak’a büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Uysal, “Şırnak, tarihi ve kültürel zenginlikleri, çalışkan ve misafirperver insanları, dışa bağımlılığı azaltan petrol rezervleri ile Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir. Burada yaşayan herkes, ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeyi hak etmektedir. Ancak ne yazık ki bazı çevreler Şırnak’ı bir ’sürgün yeri’ olarak lanse etmek istemekte ve bu durum ilimizin imajına ciddi zararlar vermektedir. Bu tür söylemler hem Şırnak halkına hem de burada görev yapan kamu görevlilerine büyük haksızlık teşkil etmektedir. Herhangi bir ilimizin sürgün yeri olarak nitelendirilmesi, orada yaşayan insanlara yapılan büyük bir saygısızlıktır” dedi.

Şırnak’ta yaşayan vatandaşların her zaman devletinin yanında barış ve huzuru savunduğunu belirten Uysal, “Şırnak, güçlü eğitim kurumları, sağlık hizmetleri ve her geçen gün gelişen altyapısı ile bölgesinde örnek bir şehir olma yolunda ilerlemektedir. Burada yaşayan vatandaşlarımız, vatanlarına bağlı, barış ve huzur içinde yaşamlarını sürdürmek isteyen insanlardır. Tüm kamuoyunu Şırnak hakkında olumsuz algı oluşturacak söylemlerden kaçınmaya ve ilimizin gerçek potansiyelini görmeye davet ediyorum. Şırnak, her türlü zorluğa rağmen gelişmeye ve güzelleşmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KÖYCEĞİZ'İN SAKLI CENNETİ : YUVARLAKÇAY

2024-06-17 20:32 - Marmaris

DATÇA YOLUNDAKİ EŞEK VE ATLARA DİKKAT

2024-06-20 15:57 - Yaşam

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

2024-06-15 01:03 - Marmaris

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

MARMARİS’TE ÇEVREYİ KORUYAN VATANDAŞA HAKSIZ SALDIRI

2024-06-14 14:54 - ÇEVRE

MUĞLA DEŞTİN'DE KARŞILIKLI SUÇLAMALAR SÜRÜYOR

2024-06-19 11:29 - ÇEVRE

Samsunspor’da geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı

2024-06-18 16:24 - Spor

AKYAKA’DA İZDİHAM YAŞANDI

2024-06-20 15:48 - Turizm

MUĞLA AKBÜK PLAJI ARTIK ÜCRETSİZ

2024-06-19 11:37 - Turizm

ÇAMLI'DA ÇİLEK RESTAURANT SİZLERİ BEKLİYOR

2024-06-19 14:42 - Marmaris

İlgili Haberler

Aydın’da çöp şiş ve et ürünlerine sıkı denetim

12:32 - Genel

Kaymakam Şahin şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi

12:24 - Genel

Demirözü’nde sürücülere hız konusunda uyarılarda bulunuldu

12:24 - Genel

Esenyurt Belediyesi’nden bayramda anlamlı ziyaret, şehit aileleri ve çocuklar unutulmadı

12:04 - Genel

Kuzey Kore’de internet kesintisi

11:58 - Genel

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan