?>

İki mahallenin yıllardır beklediği hayal gerçek oluyor

Samsun’un ilkadım belediyesi’nin meclis gündemine aldığı ‘doğalgaz’ maddesi ile yıllardır fosil yakıtla yaşamını sürdüren hastanebaşı ve kökçüoğlu mahalleleri’nde doğalgaz dönüşümü başlatılıyor. (hastanebaşı-kökçüoğlu)

İnsan - 10 ay önce

Samsun’un İlkadım Belediyesi’nin girişimleri ile Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerinde ‘doğal gaz dönüşümü’ başlatılıyor.

İlkadım Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı 1. Oturumu, Belediye Başkanı İhsan Kurnaz başkanlığında gerçekleşti. Gündeme alınan toplam 4 maddenin komisyonlara havale edildiği toplantıda, kentsel dönüşüm kapsamında olmaları nedeniyle doğal gaz alamayan Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahalle sakinlerine müjde geldi. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, doğal gaz şirketi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşmelerin nihayete erdiğini, doğal gaz yapım işini 2025 yatırım ve planlama bütçesine aldıklarını, 2 mahalleye çok kısa sürede doğal gazın verileceğini açıkladı. "Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerimize doğal gazı bağlayacağız"

En kısa sürede doğalgazın bağlanacağını ifade eden Başkan İhsan Kurnaz, "Maddeleri komisyonlara havale etik. Kapanış meclisinde karara bağlayacağız. Son toplantıda doğal gaz kararını el birliği ile almış olacağız. Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerimize doğal gazı bağlayacağız. Gerekli görüşmeler, çalışmalar daha önce yapıldı. Bakanlık ve doğal gaz şirketi ile görüşmeler tamamlandı. Meclis kararından sonra karara ekli belgeleri de hazırlayarak doğal gaz şirketine göndereceğiz. 2025 yatırım bütçesi ve planlamasına da alındı. Dolayısıyla en kısa sürede Hatanebaşı ve Kökçüoğlu’nu doğal gaz ile buluşturacağız" dedi. "İlyasköy, Anadolu ve Kadıköy Mahalleleri yetki alanımızda değil"

Diğer merkez mahallelerde doğal gaz olmayan bazı sokaklar hakkında da bilgi veren Kurnaz, "İlyasköy, Fatih Mahallesi ile Şehit Korhan Ekiz Bulvarı arasında kalan birkaç sokakta da doğal gaz arzı yok. O bölgeler riskli alan. Zorunlu kentsel dönüşüm alanları oldukları için o mahallelerde ilçe belediyesi olarak bir tasarrufumuz olamıyor. O bölgeler Büyükşehir Belediyesi yetki alanında. İstekleri biz de Büyükşehir yetkililerine iletebiliriz" diye konuştu.

Hastane Mahalle Muhtarı Süheyla Şen ve mahalle sakinleri de yıllardır mahallerine doğal gaz beklediklerini, tüp, odun ve kömür kullanmanın doğal gaza oranla hem daha maliyetli hem de daha zahmetli olduğunu belirterek, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz’a teşekkür ettiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

Çanakkale'de 8 Metrelik Dev Yılan Şoku

2025-02-28 13:30 - Genel

İlgili Haberler

Gaziantep’te yeni yıl kar yağışı altında coşkuyla kutlandı

00:35 - İnsan

Çanakkale Valisi Toraman, yılbaşında görev başındaki personeli ziyaret etti

00:34 - İnsan

Elazığ’da yeni yılın ilk dakikalarında 4 bebek dünyaya geldi

00:16 - İnsan

Ordu protokolü, görevi başındaki personelin yeni yılını kutladı

00:06 - İnsan

Ağrı Valisi Koç’tan yılın son gününde kurum ziyaretleri

23:54 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan