?>

İklim Öncüleri’nden İstanbul'da güneş paneli çağrısı

İklim değişikliğiyle mücadele eden İklim Öncüleri, İstanbul Maratonu’nda yürüyerek tüm belediyelerin güneş enerjisine geçmesini istedi. 7 bin 500 istemli kampanyada kısa sürede 6 bin imzaya ulaşıldı.

ÇEVRE - 1 yıl önce

İklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek ve güneş enerjisi kullanımını artırmak amacıyla 3 Kasım Pazar günü İstanbul Maratonu'na katılan İklim Öncüleri, 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nde renkli ve dikkat çekici bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyen katılımcılar, İstanbul’daki tüm belediyelerin güneş enerjisine geçmesini istedi. 7 bin 500 istemli kampanyada kısa sürede 6 bin imzaya ulaşıldı.

İklim değişikliğinin etkileri, aşırı hava olayları, kuraklık ve doğa felaketleriyle her geçen gün daha belirgin hale gelirken, güneş enerjisi gibi sürdürülebilir enerji çözümlerine geçişin önemi de giderek artıyor.

 

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NUN SÖZÜ HATIRLATILDI

Kampanya açıklamasında, “İklim Dostu İstanbul ekibi olarak, 2021 yılında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘Hedefimiz tüm binalarımızda güneş enerjisi panelleriyle enerji üretimi sağlamak, bu konuda ciddi bir yatırım yapacağız’ cümlesini belediyelere hatırlatmak istiyoruz. Bu konuda 2024 Stratejik Eylem Planlarınıza somut bir şekilde, ilçe belediyelerinin binalarına Güneş Enerjisi Santralleri kuracağınızın sözünü verin. 

Şu ana kadar İBB desteğiyle kurulmuş GES’lerin sonuçları umut vaat edicidir:* Ataköy Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü hizmet binası güneş enerjisi santrali, 1.800 adet ağaç dikilmesine eşdeğer doğaya katkı sağlanmakta.

 

SAĞLADIĞI FAYDALAR BÜYÜK* Esenler Spor Kompleksi çatı güneş enerji santrali, 60 aracın trafikten çekilmesine eş değer faydası bulunmakta. * Arnavutköy Mezarlığı Hizmet ve Gasilhane Binası çatı güneş enerji santrali,  tesisin yıllık elektrik tüketiminin yüzde 35 ‘i bu santralden karşılamakta. * Silivri Mezarlığı Hizmet ve Gasilhane Binası çatı güneş enerji santrali, 81 hanenin yıllık enerji tüketimi karşılamakta. * Çatalca Kaleiçi İtfaiye İstasyonu çatı güneş enerji santrali, 44 ton karbondioksit salımı engellenmekte” ifadeleri yer aldı.

 

GES SAYILARINI ARTIRIN Açıklamada ayrıca, “Kentlerimizin nefes alabilmesi, şehirlerimizde iklim krizinin etkilerini azaltmak için bir adım atın: İlçe belediyelerinin binalarına kurulan GES sayılarını artırın. 

Bu kampanya İklim Dostu İstanbul çatısı altında bulunan 3 ekip İklim Değişmeden Değiş, İklim Öncüleri ve Türkiye İnsan Hakları Platformu tarafından başlatılmıştır” denildi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

Mardin’in gizemli hazinesi: Dara Antik Kenti

2024-11-06 13:29 - Kültür Sanat

MARMARİS KIZILKUM KOYU ‘BETONBÜK’E DÖNÜŞMESİN

2024-11-04 14:18 - Marmaris

İlgili Haberler

Derici: Muğla’nın Çevre Mücadelesi Yok Sayılıyor

13:22 - ÇEVRE

Öneş Derici’den Kille Koyu için Bakanlığa soru

12:36 - ÇEVRE

13 İLÇEDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

12:28 - ÇEVRE

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

11:43 - ÇEVRE

CHP’li Öneş Derici’den Akyaka Orman Kampı için sert çıkış

12:53 - ÇEVRE

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık