?>

İlk kez doğum günü kutlayan engelli gencin hayali gerçek oldu: Pasta keserken gözyaşlarını tutamadı

Kırıkkale'de 19 yaşındaki fiziksel engelli nimet akdağ, hayatında ilk kez doğum günü kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

İnsan - 6 ay önce

Kırıkkale’de 19 yaşındaki fiziksel engelli Nimet Akdağ, hayatında ilk kez doğum günü kutlamanın mutluluğunu yaşadı. Akdağ, pasta keserken gözyaşlarına hakim olamadı.

Kırıkkale’de dedesi ve babaannesiyle birlikte yaşayan fiziksel engelli Nimet Akdağ, 19. yaş gününe özel düzenlenen etkinlikle hayatında bir ilki yaşadı. Umuda Yolculuk Derneği’nin organizasyonuyla Kırıkkale Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen kutlama, renkli anlara sahne oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu’nun şarkılarıyla keyifli bir hale gelen etkinlikte, doğum günü pastasının kesildiği anlar mutluluk ve gözyaşlarını bir araya getirdi.

Hayatındaki zorlukları gönüllü bakıcısı Zeynep Yurtkuran’ın desteğiyle aşan Akdağ, "Zeynep ablama çok teşekkür ederim. Onun sayesinde yaşıyorum. Annem yok, beni küçükken bırakıp gitti ama Zeynep ablam annem oldu" dedi.

Kutlamaya katılan Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer, "Nimet kızımızın 19. yaş gününü kutluyoruz. Çok büyük bir ailesi var ve biz de onun yanında olmaktan mutluyuz. Kırıkkale Belediyesi olarak engellilerin ve dezavantajlı grupların her zaman yanındayız" diye konuştu.

Umuda Yolculuk Derneği Başkanı Banu Doğan, "Nimet kızımızın pasta kesme hayalini gerçekleştirdik. Böyle özel kızlarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Torununun bakımını üstlenen babaannesi Nimet Akdağ (82) ise, "Bakımı dedesi ve benim üzerimde. Allah razı olsun, Zeynep hanım çok destek oluyor. Onun sayesinde Nimet her yeri görüyor, geziyor. Bizlere çok yardımları oluyor, dualarımız eksik olmuyor" diyerek duygularını dile getirdi.

Doğum günü etkinliğine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çiğdem Açıkyıldız Kazel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş ve çok sayıda davetli katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

İlgili Haberler

Muş’ta muhtarlara "Koruyucu Aile Olmak" eğitimi verildi

19:29 - İnsan

Öğrenciler piknikte buluştu

17:37 - İnsan

Tunceli Valisi Şefik Aygöl ilçe ziyaretlerine Pülümür’den başladı

17:38 - İnsan

Karaca: "Gri pasaport uygulamasında gazetecilerin ailelerinin de kapsama alınmasını bekliyoruz"

17:15 - İnsan

Kars’ta üniversite öğrencilerin mezuniyet sevinci

16:47 - İnsan

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset