?>

İMSİAD Başkanı’ndan 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde mesaj: "Afet değil, ihmal öldürür"

İMSİFED & İMSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI - ŞEREF DEMİR

İnsan - 4 ay önce

6 Şubat 2023 depremlerinin yıldönümünde açıklama yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Şeref Demir, yaşanan büyük felaketin ihmallerin ve ertelenmiş sorumlulukların acı bir sonucu olduğunu vurguladı.

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, "6 Şubat 2023 Bu tarih sadece bir felaketin değil; ihmallerin, eksiklerin ve ertelenmiş sorumlulukların da acı bir hatırlatıcısıdır. Kaybettiğimiz on binlerce canımıza Allah’tan rahmet, geride kalan vatandaşlarımıza sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Depremin yalnızca yas tutma günü olmadığını belirten Demir, "Bugün ders çıkarma ve gereğini yapma günüdür. Deprem bize bir kez daha göstermiştir ki afet değil, ihmal öldürür. Güvensiz yapılar, plansız kentleşme ve denetimsizlik can almaktadır" dedi.

Deprem gerçeğiyle birlikte yaşamanın zorunlu olduğuna dikkat çeken İMSİAD Başkanı Şeref Demir, bunun ancak devlet, yerel yönetimler, sektör temsilcileri ve vatandaşların birlikte hareket etmesiyle mümkün olacağını kaydetti.

Devletin deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalara da değinen Başkan Şeref Demir, "Bugün 450 bin deprem konutunun inşa edilmesi yaraların sarılması adına önemli ve kıymetli bir adımdır. Bu büyük çabanın kararlılıkla sürdürülmesi, hızla birlikte kalite ve güvenliğin en üst düzeyde korunması hayati önemdedir" diye konuştu.

İMSİAD olarak bilim ve mühendislik esaslı yapılaşmayı savunduklarını belirten Demir, kentsel dönüşümün ertelenmeden hayata geçirilmesi, denetimin güçlendirilmesi ve kalite ile güvenlikten asla taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamasında, "Bugün atılmayan her adım, yarın telafisi olmayan acılara dönüşmektedir. Depremi konuşmak için yeni bir felaket beklemeye ne vicdanımız ne zamanımız vardır" ifadelerine yer veren İMSİAD Başkanı Şeref Demir, güvenli şehirler için sorumluluk alma ve doğru adımları bugünden atma çağrısında bulundu.

İMSİAD Başkanı açıklamasını, "Kaybettiklerimizi rahmetle anıyor, geleceğimizi güvenli şehirler üzerine inşa etme kararlılığımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" sözleriyle tamamladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

Çorum’da Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri sanatseverleri mest etti

21:46 - İnsan

Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir’e anlattılar

20:26 - İnsan

Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu

20:20 - İnsan

Hitit Üniversitesi’nde "Fest ’26" coşkusu

19:53 - İnsan

Eskişehir’de "Uzlaştırmacılar Günü" kutlandı

19:36 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem