?>

İsrail’in katlettiği Ayşenur’un ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı

Ayşenur ezgi eygi'nin didim'deki ata evi türk bayraklarıyla donatıldı

Genel - 9 ay önce

İsrail’in işgaline karşı Filistin’e destek vermek için gittiği Batı Şeria’da İsrail askerlerince katledilen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’deki ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Eygi’nin dedesinin ise durumdan haberdar olmadığı öğrenilirken, Eygi’nin Didim’de defnedilmesi konusunda ailenin çabaları sürüyor.

İsrail’in işgaline karşı Filistin’e destek vermek için gittiği Batı Şeria’da İsrail askerlerince katledilen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’deki ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Aslen Aydın Nazillili olan Eygi’nin ailesinin ABD’de de yaşadığı öğrenilirken, anne ve babasının ise ayrı olduğu öğrenildi. 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi’nin dedesi, amcası ve halasının Didim’de ikamet ettiği ve yaz tatillerinde Didim’e aile yakınlarının yanında kaldığı öğrenilirken, yakınları ise Eygi’nin naaşının Didim’e defnedilmesini istiyor.

Eygi’nin amcası Yılmaz Eygi yeğeninin ölüm haberiyle babasının yıkıldığını ifade ederek, "Yeğenimin ölüm haberinin gelmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığınca ölüm haberi aileye ulaştırılmaya çalışılıyor. Kardeşim olayın şokuyla telefonlarını kapatınca, anneye ulaşılıyor. O da kızının Antalya’ya defnedilmesini istiyor. Biz de yeğenimin Didim’e defnedilmesini istiyoruz. Bu konuyla ilgili belediyemize, kaymakamlığımıza ve bakanlığa ilettik. Şu an yeğenimin naaşının Türkiye’ye getirilmesini bekliyoruz. Konsolosluklar aracılığıyla da çalışmaların sürdüğünü öğrendik. Kızımın dayıları da Didim’e defnedilmesine karşı değil. Bu anlamda bakanlık ve ilgili birimlerle görüşmelerimiz sürüyor. Babası da Türkiye’ye gelecek ve defin işlemleri için görüşecek. Bu anlamda yetkili kurumlarla görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Öte yandan, Eygi’nin yakınlarının ikamet ettiği apartman ise Türk bayraklarıyla donatılırken, Eygi’nin dedesinin ise durumdan haberdar olmadığı, süreç içinde aile üyelerince bilgi verileceği öğrenildi.

Eygi’nin naaşının İsrail üzerinden Ürdün’e nakledilmesi ve ardından Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. Cenazenin otopsi ve cenaze nakil işlemlerinin ardından 10 gün sonra defnedilmesi bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Aydın’da özel spor salonlarına sıkı denetim

10:46 - Genel

Genç sinemacılar Küçükçekmece’de ödüllendirildi

10:33 - Genel

Çanakkale’de tarımsal sulama elektrik aboneliği olan tarım arazileri denetleniyor

10:22 - Genel

Başkan Çolakbayrakdar, "Kayseri’de ilk kez kullanılan araçla doğayı koruyoruz"

10:14 - Genel

Talas Belediyespor Yaz Futbol Okulu kapılarını açtı

10:16 - Genel

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş