?>

İstanbul’da ‘Kıskaç-40’ operasyonunda yakalanan 20 şüpheli adliyeye sevk edildi

Antalya merkezli 31 ilde fetö'ye yönelik eş zamanlı düzenlenen 'kıskaç-40' operasyonlarının istanbul ayağında yakalanan 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Asayiş - 10 ay önce

Antalya merkezli 31 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı düzenlenen ’Kıskaç-40’ operasyonlarının İstanbul ayağında yakalanan 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 31 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı düzenlenen ’Kıskaç-40’ operasyonlarında bir döner restoran zinciri üzerinden FETÖ’ye finansman sağladığı belirlenen aralarında 10 kamu personelinin de bulunduğu 353 şüphelinin yakalandığını açıklamıştı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden operasyonun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, openasyonun İstanbul ayağında yakalanarak gözaltına alınan 20 şüpheli emniyetteki sorguları tamamlanarak İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerin KHK’dan ihraç vali yardımcısı ve kaymakamlarla para hesap hareketlerinin olduğu, çalışanlarının büyük çoğunluğunun FETÖ iltisaklı olduğu, şahısların şüphe çekmemek için ortaklıklarını gizledikleri fakat kendi hesaplarına "yüzde 5 hisse payı" açıklamalı bazı paralar geldiği, şubede garson, kasiyer olarak SGK kaydı olan şahısların şirket yetkililerine sürekli yüksek meblağda para transferleri olduğu, bunların da gayriresmi ortak olmak için hisse satın almak amaçlı olduğu değerlendirilen paralar olduğu, bu durumu gizlemek için hesaptan para gönderilmemesi yönünde birbirlerini uyardıkları, şubelerine eleman alırken "soruşturması var mı, bizden mi" şeklinde görüşme yaptıkları, şahısların ihraç TRT çalışanı, ihraç imam hatip, ihraç üsteğmen, ihraç astsubay olduğu belirlendi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

MİLAS-BODRUM HAVALİMANINDAN REKOR PERFORMANS

2025-02-21 13:24 - Ulaşım

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Polisi görünce kaldırıma çıkan alkollü sürücü polis ekiplerin dikkati sayesinde yakalandı

04:16 - Asayiş

Düzce’de eğlence mekanlarına sıkı denetim

04:12 - Asayiş

Denetime girenler ceza yerine çikolata yedi

03:49 - Asayiş

Kavgaya müdahale eden polis memuru bıçakla yaralandı

03:40 - Asayiş

Apartmanın çatısından yükselen yoğun duman ekipleri harekete geçirdi

03:28 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan